in

SMINK: Så rengör du rätt

dragare
SMINK: Så rengör du rätt

Kom närmare drömhyn med rätt rengöring.

Mer

dragare

Sammetsmjuk, porfri och med lyster – drömhyn tycks bara existera i fantasin. Inte längre! Första steget till reklamhyn är med rätt rengöring. Vi lär dig hur du gör.

Rengör morgon och kväll

smink

Förhoppningsvis rengör Eva Longoria ansiktet noga innan hon hoppar i säng.

Sover du med make up på är det dags att sluta med det. Om inte ett extra antal finnar, pormaskar och andra orenheter lockar, vill säga.

Oavsett hur mycket pengar du investerar i en hudkräm blir resultatet aldrig särskilt bra utan en noggrann rengöring morgon och kväll. Extra viktigt innan läggdags då smutspartiklar och eventuell make up tvättas bort. Cellförnyelsen är som mest aktiv under natten och döda hudceller och slaggprodukter stöts bort från hudytan. Rengöringen på morgon tvättar bort dessa och du får en ren och fräsch hud att börja dagen med!

Undvik vatten om du har känslig hy

somn

Inte visste jag att vattnet var boven.

Har du särskilt känslig eller torr hud ska du undvika produkter med alkohol och att tvätta dig med vatten som har en uttorkande effekt. Vatten löser nämligen upp det fettlager som skyddar huden. Hud som utsätts för vatten för ofta blir lätt irriterad eftersom dess naturliga skydd (fettlager) bryts ned. Välj därför en rengöringsprodukt som inte behöver sköljas av med vatten.

Rengör rätt – 3 enkla steg

1. Tvätta. Börja rengöringsrutinen med en eye-make up remover om du har mycket mascara och ögonskugga. Använd därefter en rengöringsmjölk eller en löddrande ansiktsrengöring anpassad efter din hudtyp.

Använd aldrig vanlig tvål som oftast gör huden onödigt torr, och så ska en frisk hy aldrig kännas. Ett vanligt fel många gör är att att torka ut huden för att känna sig ”ren”. Detta är inte bra, vilket får huden i obalans. Vill du vara extra skonsam mot hyn? Testa en parfymfri rengöringsmjölk som du masserar in med fingertopparna och torkar av med en bomullsrondell. Använd mjuka rörelser – måste du gnugga använder du troligtvis fel produkt.

2. Neutralisera. Ansiktsvatten drar ihop porerna, tar bort rester av rengöringen, orenheter och neutraliserar ph-balansen i huden. Dessutom förbereder den huden för ansiktskräm. Använd en bomullsrondell och badda ansiktet, undvik ögonpartiet.

3. Kräma på. Hur mycket ansiktskräm du behöver vet du bäst själv. Men en klick stor som två ärtor brukar räcka. Använd en lättare, mer fuktgivande kräm på dagen och en mer återfettande kräm på natten.

bild 9

Denna artikel är ett samarbete mellan Veckorevyn och Vichy.