in

SMINK: Rätt rengöring

katedragare
SMINK: Rätt rengöring

Att lägga all krut på cremen och strunta i rengöringen är en stor miss – den betyder precis lika mycket för din hud! Lisen har kollat in vilka som gör jobbet bäst.

Mer

Tvättråd

Använd en rengöring som passar din hudtyp. Om du känner att huden stramar, blir röd eller på annat sätt påverkas mycket av rengöringen så är det bäst att byta.

Tvätta händerna innan du ska tvätta ansiktet. Ta en liten klick rengöring och löddra upp i handen.

Massera in rengöringen i ansiktet och rengör med cirkulerande rörelser från mitten av ansiktet och ut.

Lägg gärna lite extra fokus vid haka, näsa och panna om de är problem-områden.

Tvätta av rengöringen med mängder av ljummet vatten eller en liten fuktad tvättlapp i frotté. Gnugga inte med tvättlappen utan klappa snarare huden ren med den.

Undvik hett vatten, men avsluta gärna proceduren med att skölja ansiktet med kallt vatten för att sluta igen porerna.

Cliniderm Soft cleansing mousse, 79 kr.

aco 1660

För hudtyp: Normal.
Så fungerar den: Pump med ett skönt skum som masseras in på fuktat ansikte och sköljs av med vatten. Återfuktar och renar huden. Ögonmakeupen går bort, men den är inte supereffektiv för just mascara.
Omdöme: Apoteket har jättebra ansiktsprodukter, denna är inget undantag. Ger en mjuk och len känsla, rengör skonsamt och huden känns fräsch. Kunde möjligen ge ännu mer fukt vintertid. Prisvärd!
Betyg: 4

Juice Beauty Exfoliating cleanser, 249 kr.

juice

För hudtyp: Alla.
Så fungerar den: Pump med krämig och exfolierande rengöring. Eftersom den är exfolierande används den inte för att ta bort ögon-makeup.
Omdöme: Huden blir mjuk och len men får en något oljig yta. Doftar riktigt friskt och fräscht. Rengör effektivt och känns väldigt dryg.

Betyg: 4

Aco Ansiktstvätt, 42 kr.

0015 ansikte tvatt s

För hudtyp: Normal/blandad.
Så fungerar den: Väldigt basic rengöring i liten nätt storlek som löddrar och rengör bra utan att kännas alltför stark.
Omdöme: Gillar den neutrala oparfymerade doften och att den funkade fint att ta bort ögonmakeupen med. Känns som en rengöring som passar en hud med helt normala behov.

Betyg: 2

beyonce

Få strålande hy som Beyonce.

Kiehl’s Foaming non-detergent washable cleanser, 220 kr.

kiehls

För hudtyp: Kombinerad och fet.
Så fungerar den: Undvik området kring ögonen. Helt luktfri.
Omdöme: Fantastisk! Första rengöringen som faktiskt tar bort ALLT smink. Efteråt känns huden dessutom riktigt ren och mjuk – ingen stram känsla eller kladdig hud. Det här blir full pott!
Bonus: Känns väldigt dryg!

Betyg: 5

Bioline Pure skin cleansing gel, 249 kr.

För hudtyp: Fet och oren.
Så fungerar den: Gelen består av ingredienser som är balanserande och talgreglerande. En blank hud blir fräsch och matt.
Omdöme: Doftar lyxig ansiktsbehandling, tvättar rent (även en ordentlig makeup) och lämnar hyn extremt mjuk och fräsch utan att den blir fet. Flaskan är enorm och endast en mini-klick krävs för en tvätt.

Betyg: 5

Murad AHA/BHA Exfoliating Cleanser, 395 kr.

murad

För hudtyp: Alla.
Så fungerar den: Rengöring som med minimala korn skummar lätt och peelar huden. Döda hudceller avlägsnas och huden får en fin struktur. Kan användas varje dag, dock ej för ögonmakeup.
Omdöme: Huden är len som en nyplockad persika efter användning. Passar när du vill bli extra ren från smink eller förebygga finnar.

Betyg: 3

L’Oréal Hydrafresh cleansing gel, 53 kr.

För hudtyp: Normal till torr.
Så fungerar den: Väldoftande löddrande gelrengöring.
Omdöme: Skön rengöring som snabbt och enkelt tar bort makeupen, även mascaran. Huden känns ren och fräsch men gelen känns något för starkt parfymerad och är dessvärre inte så dryg, men ändå en bra, basic rengöring.

Betyg: 2

jessica

Och se till att du har en lika bra och ren grund som Jessica Alba.

DDF Glycolic exfoliating wash, 489 kr.

ddf

För hudtyp: Alla.
Så fungerar den: En parfymfri gelrengöring som gör huden ren och ger härlig lyster.
Omdöme: Känns suverän för hud som lätt får finnar och kvisslor. Inte stark men väl-rengörande på djupet. Har en märkbart positiv effekt på porstorleken. Kan användas morgon och kväll, men blir huden lätt torr räcker en gång per dag.

Betyg: 4.

Mary Kay Time wise, 3-in-1 cleanser, 337 kr.

mary

För hudtyp: Normal till torr och känslig.
Så fungerar den: Massera in cremen i ansiktet och skölj bort med vatten eller en fuktig handduk. Tar ej bort ögonmakeup.
Omdöme: Cremen känns len och lämnar en känsla av fuktighetscreme i ansiktet. Ganska dryg också, man behöver ungefär en klick av en enkronas storlek.
Bonus: Sägs ta bort ålderstecken!

Betyg: 3.

Artikeln publicerades i VeckoRevyn nummer 1. För mer läsning om smink och skönhet – kolla in nya numret som finns ute nu!

LÄS OCKSÅ: Vinn Ebbas handväska!