in

SMINK: Piffig med palett

palett dragare
SMINK: Piffig med palett

Tanken på att samla alla favoriter i en produkt känns lockande – perfekt i partyväskan eller på resan. Veckorevyn kollar upp hur användbara sminkpaletterna egentligen är.

Mer

Den perfekta paletten …

… innehåller en spegel. Den behöver inte vara stor, bara finnas där.

… innehåller åtminstone en ljusare skugga som kan användas som bas, och en mörkare för variation.

… har en hyfsad applikator. Den behöver inte vara tiptop, men fungerande.

… är prövad med kritiska ögon. Om läpp-glansen börjar kladda av sig på ögonskuggorna inne i dosan är det ingen höjdare.

The Body Shop Shimmer cubes, 06, 298 kr.

body

Fyra snygga skuggor tillsammans i en palett, men paketerade var för sig. Bra idé om man inte vill ha med sig alla fyra. Lätta att applicera och ger ett jämnt resultat. Sitter inte jättebra men om man blandar med lite vatten, så blir det bättre. Känns lyxig och praktisk. Bra present till bästisen som gillar att variera sin ögonmakeup.

BETYG: 4.

BYS 6 piece eyeshadow, Pink purple rose violet, 49 kr.

bys

De olika färgerna har olika starkt pigment vilket gjorde att kvalitén kändes lite varierande. Skuggorna var lätta att applicera men satt inte kvar så länge och behövde ofta bättras på. Plus för fina färger där i stort sett alla var användbara.

BETYG: 2.

Shiseido Silky eyeshadow quad, Lunar phases, 365 kr.

shi

Perfekta partypaletten med en grym svart skugga med glitter och tre typer av highlighter. Bra storlek på dosan som dessutom känns lyxig och en fungerande applikator tillkommer. Efter en hel dag kan den svarta skuggan dock mosa ihop sig lite på ögonlocken – men för en festkväll är denna palett svårslagen!

BETYG: 4.

Go Cosmetics Facekit, 129 kr.

go

Färgkombinationerna är det absolut bästa med denna palett, det går att variera från naturlig och lätt makeup till en hårdare party-look. För produkten i sig är tyvärr av ganska dålig kvalité och detsamma gäller för appliceringsverktyget. Men betyget blir ändå godkänt då skuggorna sitter länge utan att mattas av.

BETYG: 3.

IsaDora Mineral eye shadow artist palette, 199 kr.

isa

Snygga färger som är lätta att applicera. Funkar både som highlighter och skugga. Tre av fyra färger var användbara och kunde kombineras, men en stack ut med för mycket gult pigment vilket gjorde den lite svårmatchad. Synd, men det blir ändå omköp!

BETYG: 4.

Lancôme Mystery cube, 495 kr.

lancome

Fullkomligt fantastisk (men aningen dyr) liten kub med spegel i båda locken. Färgerna sitter bra och fungerar  fint ihop. Duoglanset är i det diskretaste laget, men den mörkare kan duttas på kindbenen för fin lyster. Superlyxig present i en liten sammetspåse, och oslagbar i partväskan!

BETYG: 3.

Easy looks Shimmer & Glow, 79 kr.

easy

Det här var ingen höjdare! Det är dock bra att det finns två olika foundations. Men … Produkten känns för kladdigt och förpackningen är svår att återsluta. Dessutom – om man inte ska behöva släpa med sig penslar så måste man använda fingrarna och det känns varken fräscht eller lättjobbat.

BETYG: 2.

Too Faced The quickie chronicles ”The man eater”, 239 kr.

toofaced

Förpackningen är en riktig bonus som är en perfekt och användbar present. Storleken passar perfekt i kuvertväskan. Färgerna går ton i ton från brunt till ljust rosa.
Därmed täcker den upp många användningssituationer, som till exempel party och jobb!

BETYG: 3.

by H&M Makeup palette, 59,50 kr.

hm

En stor palett med stort urval av skuggor och två rouger, en borste och en ”ögonskuggssvamp/borste”. Rougerna och skuggorna är alldeles för skimrande och glittrande för en vardagsmejk, men om man ska ut på fest kan de funka. Ett minus att rouget smular mycket, men skuggorna sitter länge.

BETYG: 2.