in

SMINK: Nattsvarta fransar

framsar
SMINK: Nattsvarta fransar

Så får du snyggast fransarna – steg för steg!

Mer

mascaradrag

Olivia Palermo, Gwyneth Paltrow och Hilary Duff.

Var inte rädd för att överdosera mascara i vår. Fransarna ska vara täta och svarta som sot. Less är inte alltid more, i alla fall inte i kändisland.

oliviua

Fuska med lösögonfransar – som ”The City”-Olivia Palermo.

Så får du långa och täta fransar:

  • Vill du få fransarna att se längre ut? Börja alltid med att böja upp dem med en ögonfranstång innan du lägger på mascara. Tryck upp fransarna i flera etapper i stället för ett enda långt tryck så håller de formen bättre.
  • Tänk på att volymmascaror oftast ger tjockare fransar än mascaror som verkar förlängande.
  • För en extra intensiv blick, matcha mascaran med eyeliner eller ögonpenna. Både flytande eyeliner och kajalpenna ska appliceras innan mascara, annars klibbar fransarna lätt ihop sig.
  • Glöm inte att det är fritt fram att fuska till sig både längd och svärta med lösögonfransar.
  • Precis som din hud och ditt hår mår dina ögonfransar bra av att återfuktas. Gör det till en vana att då och då smörja in fransarna med vaselin innan du ska sova.
  • Vill du ha målade fransar men ändå ha en mer naturlig look? Applicera mascaran först och måla sedan resten av ansiktet. På så sätt blir det lättare att få en jämnvikt i makeupen.

Produkterna:

framsar

Mascara, Art deco Deep black mascara, 188 kr. Mascara, Estée Lauder Double wear mascara, 235 kr. Mascara, Oriflame Power curl, 115 kr.