in

SMINK: Krämskolan

jessicadrag
SMINK: Krämskolan

Vilken kräm ska jag välja? Är nattkräm nödvändigt? Spelar priset någon roll? Här handfasta råd inför nästa krämköp!  

Mer

jessicadrag

Tidigare hade Jessica Simpson hudproblem. Inte nu längre.

Vilken kräm ska jag välja?
Vad är du ute efter? Har du tendens till blank hy kan är det kanske en oljefri, mattgörande kräm du ska leta efter. Blir du istället dundertorr under vinterhalvåret är det bättre att leta efter en närande kräm. Utgå från dig själv och var inte rädd för att be expediterna om hjälp eller gratisprov.

alba

Solskyddsfaktor är inte bara bra att använda på stranden.

Solskyddsfaktor eller ej?
Har du en fuktkräm med inbyggd spf är det bara att gratulera. Använd gärna en fuktkräm med inbyggd SPF. UVA-strålar, som går genom både moln och glas, påverkar din hy även när solen inte skiner. Solen är en av de främsta orsakerna till förtida rynkor och cancer.

Spelar priset någon roll?
Ja, åtminstone för plånboken. I de flesta fall – tyvärr – så får man det man betalar för. Finare förpackning, lyxigare råvaror och konsistens.

Hur håller jag krämen fräsch länge?
Förutom att vara noga med hygienen när krämen är förvarad i burk kan du använda spatel när använder krämen. Har du ingen spatel funkar tops lika bra, då håller sig bakterierna bort längre. För en fräscht svalkande känsla kan du förvara krämen i kylskåpet.

andie

Att L’oréals frontfigur Andie McDowell fyllt 50 år är svårt att tro.

Varför ska jag använda nattkräm?
På natten återhämtar sig huden från de påfrestningar den gått igenom under dagen till exempel stress och föroreningar. Det är också under natten som cellförnyelsen är som störst. För att hjälpa huden i den reparerande processen kan det vara bra att satsa några slantar på en mer närande kräm på natten.

Ögonkräm, vad är det bra för?
Mörka ringar, påsar och eventuella rynkor. En lite dutt ögonkräm, stor som ett riskorn som appliceras med lätt hand runt ögonlocket, kan hjälpa. En vanlig ingrediens är koffein som har en sammandragande effekt på svullnad under ögonen. Hyn under ögonen är cirka fem gånger tunnare än i övriga ansiktet, därför kan det vara bra att testa en parfrymfri kräm för att motverka irrtitation.

Tips från Vichy

kram

Testa Vichy Aqualia Thermal ögonkräm, 190 kr på apoteket, som minskar mörka ringar och påsar under ögonen.

När ska jag börja med anti rynk-krämer?
En anti rynk-kräm kan förebygga hudens för tidiga åldrande, men aldrig det naturliga. Mycket solning och alla former av osunt leverne sätter sina spår.  När du börjar se mimiska linjer, vanligtvis strax innan 30-års åldern, (när du skrattar eller kisar) kan du börja använda en lättare anti rynk-kräm.

bild 71

Denna artikel är ett samarbete mellan Veckorevyn och Vichy.