in

SMINK: Handfasta råd

handerr
SMINK: Handfasta råd

Trött på att händerna förvandlas till torra och stickiga mardrömmar varje vinter? Vi visar hur du återfuktar på rätt sätt.
 

Mer

hander

Få fina naglar själv – eller på konstgjord väg.

Varför blir händerna extra torra på vintern?
På vintern är luften kallare utomhus och torrare inomhus, vilket drar fukt ur huden. Därför är de extra viktigt att skydda händerna med varma vantar när det är kallt. Också vatten får händerna att torka ut, särskilt rikligt varmt vatten. Så även om långa, varma duschar är supersköna när det är kallt ute är de samtidigt riktiga fukttjuvar för huden.

Hur kan jag skydda händerna?
Att alltid ha med sig en skön handcreme eller bodylotion är en bra början. Smörj in dig så fort händerna känns torra och tvätta dig hellre i ljummet än skållhett vatten. Att använda plasthandskar när du diskar är också bra för att hålla fingrarna återfuktade. Investera gärna i en handcreme som innehåller E-vitamin, sheasmör eller aloe vera, som är extra fuktgivande.

hander2

Whitney Port från The Hills lyxar till det med salongsmanikyr.

Det känns inte som cremen har någon effekt, kan jag göra något?
Prova att peela dina händer först. Smörj sedan in händerna ordentligt innan du trär på ett par tunna bomullsvantar. De hjälper till att försegla cremen i huden. Låt verka i någon timme eller ännu hellre under natten. Ett annat knep är att först doppa händerna i ett varmt vattenbad i cirka fem minuter och sedan smörja in dem.

Varför finns det särskilda peeling-produkter för händerna?
Precis som ditt ansikte och din kropp mår händerna bra av att få en peelingbehandling då och då. Peelingkornen skrubbar bort döda och torra hudceller, vilket för att huden både blir mjukare och kan  ta åt sig fuktighetsprodukterna bättre.

Dela med dig av dina egna hand-tips i kommentarerna!