in

SMINK: Gör så här istället!

bild 3
SMINK: Gör så här istället!

Invanda sminkrutiner i all ära, men det finns faktiskt både enklare och smidigare sätt.

Mer

namnlost 1

Akvarellpenslar, gloMinerals Pressed Base och OroFluido Hair Oil.

Du: Köper dyra sminkpenslar.

Testa det här istället: Fynda minst lika bra borstar och penslar i en konstnärsbutik, till en bråkdel av priset. Särskilt akvarellpenslarna är bra för flytande eyeliner och concealer, och där kan du gå ur butiken med en trave penslar jämfört med en.

Du: använder concealer, foundation och puder som bas i din sminkrutin.

Testa det här istället: Testa ett pressat mineralpuder, exempelvis gloMinerals Pressed Base, 439 kr. De är som tre överraskningar i en – foundation, concealer och puder i en förpackning, minus plastleksaken. Dessutom innehåller de flesta vårdande ingredienser, vilket är skonsamt mot hyn.

Du: Använder hårbalsam och inpackning utan nämnvärd effekt.

Testa det här istället: Några droppar hårserum av naturliga oljor vårdar och ger ett glansigare hår. VeckoRevyns favorit är OroFluido.

Du: Blandar din kakeyeliner med vatten.

Testa det här istället: Make up stores Liquid Mix , 155 kr. Det är en vätska som förvandlar din kakeyeliner till en vattenfast variant och står emot det mesta. Perfekt för utekvällen, med andra ord. Kräver dock remover.

Du: smörjer in händer och naglar med handcrème för att återfukta.

Testa det här istället: Återfuktning med en nagelolja som Solar Oil, 180 kr. Läker spruckna nagelband och förhindrar att naglarna flisar sig. Funkar även för lösnaglar.