in

Smink: Äppelkindad

roufedra
Smink: Äppelkindad

Vill du bli lika rosig som efter en stärkande vinterpromenad utan att gå utanför dörren? Kolla in vinterns viktigaste skönhetsmåste – rouget!

Mer

layren

Lauren Conrad från The Hills har härligt glödande kinder.

Så lyckad du med rouget:

1. Har du också hört att man ska suga in kinderna när man lägger på rouge? Glöm det! Syftet med rouge är att få rosiga kinder, inte diagonala streck längs kindbenen. Fokusera i stället på kindens ”bulle”, om du ler framträder de extra mycket.
2. Har du torr eller normal hud passar ett crèmerouge bäst, eftersom det har en fuktigare konsistens. Har du fet hud, satsa på ett puderrouge.
3. Lägg på ditt rouge sist när du sminkar dig. Då är det lättare att anpassa mängden till resten av din mejk, utan att dina rosiga kinder tar över hela ansiktet.
4. Bästa sättet att applicera rouge är med cirkulerande rörelser.
5. Vill du ha ett rouge som sitter som berget? Prova så kallade cheektints, som blir allt vanligare på skönhetsmarknaden. Deras gelékonsistens sätter sig bra i huden och håller hela dagen.
6. Har du råkat borsta på för mycket rouge? Ingen panik, så länge du inte tar till vatten eller remover är problemet lätt fixat. Ta en ren, torr bomullstuss och torka försiktigt bort överflödig färg. En omgång transparent puder brukar också ha en dämpande effekt.
 

Här är produkterna:

rouge2

1. Mineralrouge, Artdeco ”24”, 168 kr.
2. Mineralrouge, Mac Mineralize blush ”Love thing”, 220 kr.
3. Ansiktspalett, Clinique Fresh Bloom allover colour Blackberry bloom, 300 kr.
4. Rouge med mineraler, Lumene Arctic glow mineral blush ”Winter rose”, 115 kr.
5. Cheektint, Smashbox O-glow, 265 kr.