in

Skönhetsfrågor? VR har svaren!

bild 5
Skönhetsfrågor? VR har svaren!

Varför finns det brun mascara? Och hur får man nya hårfärgen att sitta som berget? Varje vecka besvarar VeckoRevyns skönhetsredaktör Therése Hallberg dina skönhetsfrågor!

Mer

fragor

Brukar du också känna dig mest förvirrad när det handlar om skönhet? Att lista ut vilken foundation som är bäst för just din hudtyp, veta hur ofta man ska skrubba kroppen och lista ut hur man får nagellacket att sitta som berget hela veckan kan vara minst sagt klurigt. För att reda ut begreppen besvarar VeckoRevyns skönhetsredaktör Therése Hallberg varje vecka skönhetsfrågor som våra läsare har mejlat in. Vill du också fråga Therése någonting, mejla henne direkt på [email protected]!


FRÅGA: Mitt nyfärgade hår tappar färgen så himla fort. Hur ska jag göra för att håret ska behålla färgen längre? /Lydia

SVAR: När ditt hår är nyfärgat, undvik att använda inpackningar under de två första veckorna, eftersom de har en tendens att dra färgen ur håret. Du kan också behålla färgen längre genom att bara använda produkter avsedda för färgat hår, både när det gäller hårvård och styling.


FRÅGA: Nagelolja känns som en onödig produkt. Räcker det inte med en handcreme för att återfukta naglarna? /Susanne

SVAR: Eftersom nästan alla har ett underskott på olja i naglarna är nagelolja faktiskt en rätt så nödvändig produkt. Men om dina naglar varken skivar sig eller går av lätt behöver du inte använda nagelolja fullt så ofta, kanske bara en gång i veckan.

FRÅGA: Jag svettas onormalt mycket över hela kroppen, värst är det om fötterna och händerna. Ingenting jag har provat fungerar och jag mår så dåligt över detta! Kan man göra något för att förhindra svetten? /Lisa

SVAR: Om du svettas så mycket att antiperspiranter inte hjälper kan det hända att du lider av överdriven svettning, så kallad hyperhidros. Det finns flera olika behandligar att prova mot detta. Kontakta en vårdcentral där du bor så kan de hjälpa dig vidare!

FRÅGA: Min favoritögonskugga är jättefin men håller inte alls så länge som jag skulle vilja. Har du något tips på ett bra ögonskuggemärke som sitter som berget? /Sandra

SVAR: Alla ögonskuggor sitter i regel bättre om du först applicerar en ögonskuggeprimer. De gör att färgen fäster bättre och håller längre. Ögonskuggeprimers finns i alla prisklasser, till exempel Lumene har en fin variant i budgetklassen.

FRÅGA: Varför finns det brun mascara? Alla passar ju i svart och blåa nyanser är trendiga till och från. Men vad är tanken med brun mascara egentligen? /Pernilla

SVAR: Brun mascara är främst tänkt till blonda och rödhåriga tjejer, som vill måla fransarna men ändå se naturliga ut. Den bruna färgen ger inte en lika hård kontrast som svart och ramar in ögonen på ett mjukare sätt. Perfekt när du vill vara vardagsfin!