in

Skönhetsfrågor? VR har svar!

bild 47
Skönhetsfrågor? VR har svar!

Går det att bota mörka ringar under ögonen? Och hur undviker man fula sminkränder? Varje vecka besvarar VeckoRevyns skönhetsredaktör Therése Hallberg dina skönhetsfrågor!

Mer

fraga4

Brukar du också känna dig mest förvirrad när det handlar om skönhet? Att lista ut vilken foundation som är bäst för just din hudtyp, veta hur ofta man ska skrubba kroppen och lista ut hur man får nagellacket att sitta som berget hela veckan kan vara minst sagt klurigt. För att reda ut begreppen besvarar VeckoRevyns skönhetsredaktör Therése Hallberg varje vecka skönhetsfrågor som våra läsare har mejlat in. Vill du också fråga Therése någonting, mejla henne direkt på [email protected]!

VILKEN ÄR DEN PERFEKTA TEMPERATUREN ATT TVÄTTA HÅRET I?
Svar: Lagom varmt! Är det för kallt och du går ut i vinterkylan med blött hår kan hårstråna brytas av. För varmt vatten kan göra att håret blir för torrt.

HJÄLP, JAG HAR LAGT PÅ FÖR MYCKET ROUGE!
Svar: Ingen fara, ta en bit toalettpapper och svep den runt en puderpuff. Spraya lite vatten på servetten och pressa den försiktigt på det område där du råkat överdosera rouget.

SMINKRÄNDER, GÅR DE ATT UNDVIKA?
Svar: Hitta först din perfekta nyans genom att applicera din foundation på käkbenet. Använd sedan fuktiga fingrar när du blandar och applicerar din foundation. Vattnet avdunstar, din foundation får en rejäl omblandning och risken för synliga ränder minskar.

HUR SMINKAR JAG MINA TÄTT SITTANDE ÖGON?
Svar: För att få dina ögon att se ut som de sitter längre isär, använd en beige penna på den inre delen av ögonlocket.

GÅR DET ATT BLI AV MED MÖRKA RINGAR UNDER ÖGONEN?
Svar: Börja med att äta en balanserad kost och sov ordentligt. En ögoncreme som motverkar mörka ringar kan också vara en bra investering. Vill du dölja missfärgningen på en gång, satsa på en ögonconcealer i en rosa nyans. Välj bort concealers som går i gult, eftersom de tillsammans med den blåfärgade, mörka ringarna ger huden en grön nyans. För att försäkra dig om att de mörka ringarna inte beror på smulig ögonskugga eller mascara, måla ögonen innan du lägger på foundation. Glöm inte bort att prova en ögoncreme som sägs ska motverka just mörka ringar.