in

Skönhetsfrågor? VR ger dig svaren!

dita
Skönhetsfrågor? VR ger dig svaren!

Vad är det för skillnad på concealer och primer? Och vilken nytta gör hårserum? Varje vecka besvarar VeckoRevyns skönhetsredaktör Therése Hallberg dina skönhetsfrågor!

Mer

dita

Brukar du också känna dig mest förvirrad när det handlar om skönhet? Att lista ut vilken foundation som är bäst för just din hudtyp, veta hur ofta man ska skrubba kroppen och lista ut hur man får nagellacket att sitta som berget hela veckan kan vara minst sagt klurigt. För att reda ut begreppen besvarar VeckoRevyns skönhetsredaktör Therése Hallberg varje vecka skönhetsfrågor som våra läsare har mejlat in. Vill du också fråga Therése någonting, mejla henne direkt på [email protected]!


FRÅGA: Hur applicerar man rouge så att det blir naturligt snyggt?/ Linda

SVAR: Glöm diagonala streck upp mot tinningarna. Rougen blir finast om du koncenterar färgen på kindens ”bulle”, som framträder när du ler. Har du extra torr hy passar ett cremerouge bäst, medan den feta huden trivs bättre i ett puderbaserat rouge.

FRÅGA: Mina läpar är så torra, så läppstift är inte snyggt på mig. Och läppglans är så kletiga! Finns det ingen läpprodukt som ger färg och som skulle passa mig? /Lottis
SVAR: Ett färgat läppbalsam borde vara något för dig, eftersom det är en blandning av läppglans och läppbalsam. Ett annat tips är att prova att blanda ditt favoritläppstift med ofärgat läppbalsam.

FRÅGA: Vad gör hårserum för håret och hur ofta kan jag använda det? /Josefin
SVAR: Hårserum gör håret glänsande och motverkar att det blir elektriskt. Du kan använda det varje dag som ett sista steg i din styling.


FRÅGA: Vad är det för skillnad på concealer och primer? /Marika
SVAR:
Concealer använder du på enstaka områden i ansiktet för att dölja till exempel finnar eller missfärgningar. En primer kan däremot användas i hela ansiktet, ofta främst för att få din foundation att fästa bättre eller få en jämnare hudton. Vill du använda både concealer och primer, ska concealer appliceras efter primer.

FRÅGA: Jag är så nyfiken på vilka skönhetsprodukter du alltid bär med dig! Kan du inte berätta? /Sara
SVAR:
Absolut! Under de kalla höstmånaderna bär jag alltid med mig Elizabeth Arden Eight hour cream skin protectant till mina torra läppar, liksom Jane Iredales pressade mineralfoundation som passar perfekt som ansiktspuder. Ett läppglans, just nu älskar jag Yves Saint Laurent Gloss volupté, Make up stores concealermix Cover all mix och en ögonbrynspenna får också alltid hänga med i väskan.