in

Skönhetsfrågor? VR ger dig svar!

fragor

Hur döljer man mörka ringar bäst? Och hur får man krusiga lockar? Varje vecka besvarar VeckoRevyns skönhetsredaktör Therése Hallberg dina skönhetsfrågor!

Mer

fragor

Brukar du också känna dig mest förvirrad när det handlar om skönhet? Att lista ut vilken foundation som är bäst för just din hudtyp, veta hur ofta man ska skrubba kroppen och lista ut hur man får nagellacket att sitta som berget hela veckan kan vara minst sagt klurigt. För att reda ut begreppen besvarar VeckoRevyns skönhetsredaktör Therése Hallberg varje vecka skönhetsfrågor som våra läsare har mejlat in. Vill du också fråga Therése någonting, mejla henne direkt på [email protected]!

FRÅGA: I senaste numret av VeckoRevyn testar ni locktänger. Jag blev särskilt intresserad av Wella professional pro curl 24 mm, var kan jag köpa den? /Erika
SVAR: Enklast är att ringa till Wellas kundtjänst och fråga efter din närmaste återförsäljare. Numret dit är 08-528 083 20.

FRÅGA: Mina händer är så torra hela tiden! Vilken är den bästa handcremen? /Hanna
SVAR
: Det finns många superbra på marknaden men jag återvänder hela tiden till Acos Sense and care rich hand cream. Finns på apoteket, tror den kostar omkring 50 kr.

FRÅGA: Jag har spikrakt hår men skulle vilja ha ha småkrusiga, lite sträva lockar. Har försökt med locktång men det blir inget bra. Har du något tips? /Anna
SVAR: Preparera ditt handdukstorkade hår med saltvattenspray och fläta det sedan i två eller flera flätor. Ju mer flätor du får till, desto krusigare blir håret. Föna därefter flätorna torra eller sov med dem under natten. Släpp ut håret på morgonen och spraya med ytterligare lite saltvattenspray om det behövs.

FRÅGA: Jag hittar ingen bra concealer till mina mörka ringar under ögonen. Jag har hört att man ska använda orange concealer för att dölja just mörka ringar, stämmer det? /Cecilia
SVAR:
Den bästa concealern för att dölja mörka ringar är en som är något ljusare än din naturliga hudnyans och innehåller ljusreflekterande pigment. Fråga personalen i butiken så kan de hjälpa dig hitta en i den prisklass du tänkt dig. Själv är jag ett stort fan av Estée Lauder Ideal light brush-on illuminator, cirka 249 kr.

FRÅGA: Min hy är så torr och känslig att jag knappt vågar använda smink. Men utan ser jag så trött ut! Vad ska jag göra? /Yessica
SVAR: Börja med att investera i återfuktande dag- och nattcremer samt en fuktighetsmask. Har du riktigt torr hy kan du applicera masken två gånger i veckan. Till exempel Vichy och Avené eau thermale är två hudvårdsmärken som anpassat sig till känslig och torr hy, du hittar dem på apoteket. När det gäller sminkprodukter är mineralsmink särskilt bra för känslig hy, eftersom det verkar dämpande och lugnande.