in

Sibel: ”Jag är snyggare utan smink”

bild 4
Sibel: "Jag är snyggare utan smink"

Sångerskan Sibel är svag för lösögonfransar, supernoga med sitt hår och älskar dyra sminkprodukter. För VR avslöjar hon sitt värsta skönhetsslarv och sitt absolut bästa budgetknep.

Mer

sibel1

Så Sibel, känner du att du måste sminka dig varje dag?
– Nej, den senaste tiden har jag knappt rört sminknecessären. När huden är sommarbrun behövs ju mindre produkter, på sin höjd lite kajal. Men nu när vintern börjar komma och jag får tillbaka min bleka hy så kommer jag att sminka mig desto mer. Min vardagsmejk består av lite rosa rouge, flytande eyeliner och läppbalsam.

Vilken skönhetsprodukt klarar du dig inte utan?
– Jag har flera favoriter som alltid får följa med i handväskan, bland andra Rosebud salve, barbierosa cremerouge från Clarins, flytande eyeliner från L’Oréal och concealer från Yves Saint Laurent.

Är du noga med att ta hand om ditt hår?
– Ja, verkligen! Jag tvättar det bara två–tre gånger i veckan, eftersom hår behöver fett. Och schampo verkar uttorkande. Jag färgar aldrig håret, borstar det bara när det är torrt och försöker att föna och plattånga det så lite som möjligt. Värmeskyddande produkter innan styling är ett måste, liksom återfuktande inpackningar från Kéraste.

Oj, är du lika rigorös när det gäller din hy?

– Jodå, fast jag är dålig på att peela! Jag använder fuktighetscreme morgon och kväll, jag gillar Cliniderms produkter eftersom de är så dryga. Och så använder jag rengöringsprodukter från Clinique.

sibel2

Vad känns viktigast skönhetsmässigt när du står på scenen?
– Att min ögonmakeup är stark och håller. En bra bas i ansiktet som står emot svett är också viktigt. Och lösögonfransar!

Hur ser bästa partymejken ut?
– Sotiga ögon, kanske lösögonfransar, och naturliga läppar. Eller riktigt röda läppar och naturliga ögon, jag gillar båda varianterna! Men jag gillar inte att följa sminktrender, jag går hellre min egen väg.

Finns det någonting som du skönhetsslarvar med?

– Som sagt, jag är dålig på att peela ansiktet. Jag ska bli bättre på det!
 
Bästa budgetprodukten?
– En sked olivolja om dagen är ren magi för din hy.

Brukar du unna dig någon skönhetslyx?
– Jag använder ganska dyra sminkprodukter. De har så fina förpackningar och är verkligen bra, jag älskar det!

Har du någon favoritparfym?
– Flera stycken, ha ha! Just nu gillar jag Chanel ”Chance”, Clean ”Shower fresh” och Gucci ”Rush”. För att nämna några…

Vilket är det bästa skönhetstipset du har fått?
– Att sminka mig så lite som möjligt. Det rådet fick jag från min närmsta vän, som har arbetat mycket som fotomodell. Och till sist insåg jag att jag faktiskt är snyggare utan smink, eftersom jag har så naturligt skarpa ansiktsdrag.