in

Senaste skönhetstrenden är extra sparkly – nu är det glittertungor som gäller

glittertunga dragare

Vissa skönhetstrender är bara för knasiga för att kunna användas, men det betyder inte att vi inte gärna vill haka på dem ändå. Mer

Vi kan knappt komma på något mer opraktiskt i skönhetsväg än att doppa sin tunga i glitter, men ändå är det den senaste sminktrenden. Med en tunga full av glitter kan man varken äta, dricka, hångla eller typ svälja. Underbart är kort, säger man ju, så det är nog bra om glittret tvättas bort nästan lika fort som man applicerade det.

Glittertungan kom till när australienska makeup artisten Jacinta Vukovic råkade få glitter på tungan när hon skapade metalliska läppar, skriver Allure. Vips så var en ny sminktrend på sociala medier skapad.

Som sagt, ingen trend att ha en helkväll ute med vännerna men om du vill plåta lite extra snygga bilder till din Instagram är det bara köpa på sig ett glitter som är ätbart, och det finns både hos sminkmärkena och i hyllan på din matbutik bland bakgrejerna. Istället för att pimpa cupcakes pimpar du bara din tunga istället!

– Att äta små mängder glitter, som är gjort att väldigt små plastbitar, någon gång då och då är inte farligt, men det finns alltid en risk med allt. I detta fallet, magont, berättar makeup artisten Andrea Whittle för Bustle. Därför rekommenderar hon också glitter som är just ätbart, eftersom det är gjort för att konsumeras.

Den 21 oktober är det dags för Sweden Fashion & Beauty Day i Stockholm, en mode- och skönhetsfestival som vänder sig till alla som är mode- och skönhetsintresserade. LÄS MER OCH BOKA HÄR.