in

Sarah Dawn Finer: ”Jag sminkar mig alltid i taxin”

bild 5
Sarah Dawn Finer: "Jag sminkar mig alltid i taxin"

Karriären som sångerska har lärt henne vikten av bra rengöringsprodukter. För VR avslöjar hon sina sminkfavoriter,  bästa partymakeupen och vilken produkt som alltid får följa med i väskan.

Mer

finer

Är du intresserad av smink och skönhet?
– Ja, fast mer på ett arbetsrelaterat sätt. Eftersom jag använder mig av smink så mycket i jobbet är det viktigt för mig att förstå och veta mycket om det.

Hur lång tid spenderar du i badrummet på morgonen?
– Max fem minuter efter att jag duschat. Sminkar mig gör jag oftast i taxin när jag är på väg till ett möte eller på jobb.

Vilken skönhetsprodukt har du alltid med dig i väskan?

–Jag kånkar nästan alltid med mig en necessär full med mitt favoritsmink men viktigast är min mascara från Max factor och min concealer från Mac.

Hur tar du hand om ditt hår?
– Jag försöker använda bra produkter och använda mycket inpackningar under arbetsperioder, då håret stylas och slits extra mycket. Jag klipper mig alltid hos Björn Axén, de är helt enkelt bäst!

finer1

Vilken typ av skönhetsprodukt spenderar du mest pengar på?
– Rengöringsprodukter. När man använder sig av mycket smink i jobbet, inte minst teatersmink, lär man sig hur viktigt det är att få bort all mejk. Mina favoriter kommer från Clinique och Kanebo. En bra foundation är också jätteviktigt, jag gillar min Mac jättemycket.

Känns hudvård viktigt?
– Absolut! Eftersom huden är så viktig föredrar jag dyra märken framför budget. Min favoritcreme kommer från Face stockholm.

Hur sminkar du dig när det är dags för party?
– Jag markerar ögonen och skippar oftast läppstiftet. Det är kul att leka med färger och jag är inte rädd för att ta i. Är det fest kör jag gärna en dramatisk look.

Vilket är ditt bästa budgettips?
– Att lära sig från ett proffs hur man sminkar sig, då behöver du inte en massa onödiga grejer. Ett annat tips är att investera i bra sminkpenslar, de drygar ut dina produkter och får dem att räcka längre.