in

Sara Montazamis bästa skönhetstips!

bild 12
Sara Montazamis bästa skönhetstips!

Här avslöjar VeckoRevyns VIP-bloggare Sara Montazami sina bästa skönhetstips och vilken svensk beautyfavorit hon alltid köper med sig hem till USA…

Mer

saradragare

Över 30 000 personer följer Sara Montazamis blogg här på Veckorevyn.com. Hög tid att spana in om du inte redan gjort det!

Sara, din mamma Maria är ju minst sagt besatt av läppstift. Är du lika galen i läpprodukter som hon är?
– Ja, min mamma är definitivt besatt, men jag är nästan lika illa däran som hon är. Jag kan inte leva utan mitt läppbalsam från Burt’s bees, jag har det på mig dygnet runt. Ibland applicerar jag mitt favoritläppstift, Nectar från Bobbi Brown, ovanpå.

Så att påstå att du är intresserad av skönhet och smink är alltså ingen överdrift?
– Nej, skönhet och sminkprodukter är absolut en viktig del av mitt liv. Jag älskar att ta hand om min hy och jag försöker alltid att se fräsch och glad ut.

Sminkar du dig varje dag?
– Nej, jag älskar att gå osminkad. Särskilt på sommaren känns det extra fräscht att använda mindre smink, huden har ju redan den där härliga sommarglöden. Men jag använder mitt bronspuder från Nars året om. Det har en fin, tunn konsistens och ger en fantastisk färg.

Vilket är bäst, budget eller lyx?

– Jag väljer oftast produkter som ligger lite mitt emellan, inte för billigt och inte för dyrt. Jag använder aldrig produkter som är riktigt billiga, för de fungerar oftast dåligt eller inte alls. Att köpa riktigt dyra produkter ger mig bara dåligt samvete, så det undviker jag också.

Hur tar du hand om ditt långa hår?

– Jag klippte av ungefär fem centimeter av det för två månader sedan och har aldrig känt mig så korthårig! Så den senaste tiden har jag försökt få det att växa och se extra friskt ut. Mina favoritprodukter kommer från Pureology, deras schampo och balsam är helt magiska. När jag hoppat ur duschen lägger jag i marockansk olja i håret, det gör att hårstråna ser extra mjuka och skinande ut.

Är du lika noga med din hudvårdsrutin?
– Absolut, jag älskar som sagt att skämma bort min hy ordentligt. Jag använder Cleansing gel från Dermalogica både morgon och kväll, den löser effektivt upp och tar bort smink och orenheter. Den är ett måste, helt enkelt.

Har du upptäckt några svenska skönhetsfavoriter som du inte kan köpa i USA?

– Ja, Toni & guy har en jättebra saltvattenspray som jag inte kan få tag i Kalifornien. Jag köper den varje gång jag besöker Sverige och går absolut inte utanför dörren utan att först spraya den över hela håret.

Har du någon favoritparfym?
– For her av Narciso Rodriguez är den bästa parfymen jag någonsin haft.

Många amerikanskor går ofta och får manikyr på salong, medan vi svenskar mest målar naglarna på egen hand. Hur gör du?
– Jag går oftast och får mina naglar gjorda på salong, det är så avkopplande och resultatet blir så mycket bättre än om jag skulle göra det själv. Mina favoritlack kommer från Opi och Essie, jag använder alltid flirtiga pastellnyanser på händerna medan tårna lackas i mörkare färger som lila eller svart.

Om du bara fick ta med en enda skönhetsprodukt till en öde ö, vilken skulle det vara?
– Mascara! Jag har riktigt korta ögonfransar, men jag har äntligen hittat en mascara som verkligen fungerar. Den heter Lash DNA och kommer från Smashbox.

Vilket är ditt bästa skönhetstips?

– Använd inte för mycket smink i ansiktet. Ju mindre, desto bättre.

Finns det någon sminktrend som du kommer att satsa på i höst?
– Jag älskar skönhetstrender och köper alltid tidningar för att följa med i det senaste. Det är så kul att köpa nya sminkprodukter i trendiga färger. I höst kommer jag nog att satsa på lite mer eyeliner.

Psst..

Du har väl inte missat att Sara Montazami bloggar på Veckorevyn.com? Du hittar hennes blogg här!