in

Så väljer du rätt foundation

Flytande, puderpressad eller med mineraler? Foundations kommer i en mängd olika varianter. Väljer du rätt nyans och sort kan den bli din huds bästa vän!

Mer

foundation

Välj rätt foundation


Konsten att hitta rätt nyans

Den bästa nyansen är alltid den som ligger närmst din naturliga hudton. Väljer du en för mörk nyans ser du lätt äldre ut samtidigt som för ljusa färger framhäver porer och får dig att se likblek ut.

När du provar ut rätt nyans, applicera foundationen på ditt käkben. Rätt nyans för dig är den som harmoniserar bäst med din hudton. Glöm inte att tona färgen ner mot halsen när du applicerar, så slipper du den fula sminklinjen!

Rätt foundation för din hudtyp
Fet hy – satsa på en oljefri, lättare variant.
Torr hy – trivs bäst i en fuktgivande, halvtäckande foundation.
Känslig hy – välj en mineralfoundation som verkar vårdande och lugnande, till exempel en mineralfoundation.

Räddare i nöden
Har du redan köpt en foundation som är för mörk? Investera i en ljusare variant av samma foundation – som du sedan blandar den mörka med till en nyans som ligger nära din hudton. Även om kostnaden blir den dubbla tjänar du på att ha två foundations då du kan blanda till olika nyanser alltefter din hudfärg ändras under årstiderna.

Och om du köpt en för ljus? Använd den som vanligt men borsta fram en mörkare hudton med hjälp av ett bronspuder. Lägg fokus på höga punkter i ansiktet där solen skulle ge färg först, som kindbenen, näsryggen och pannan. Applicera även pudret i resten av ansiktet, lätt och försiktigt.

Applicera rätt

Använd dig av fingrarna, en makeup-svamp eller en sminkpensel – välj helt enkelt det som faller dig i smaken! Väljer du att applicera med foundationpensel, tänk på att rengöra den ofta och noga. Använd dig av flytande tvål eller diskmedel så att alla restpigment och alla bakterier försvinner helt.

Applicera foundation över hela ansiktet (snåla i början och lägg till mer efter hand om det behövs för en naturlig look). Glöm inte att tona foundationen ner mot halsen och sudda ut alla skarpa kanter.

Kompletera din foundation med färg

foundations

1. L’Oréal Studio secrets professional Anti-redness primer, 195 kr.
2. FACE Sthlm Matte Foundation ”Lilac”, 275 kr.
3. FACE Sthlm Matte Foundation ”White”, 275 kr.

Använd en…
…primer i grön/gul ton för att neutralisera röda ansiktspartier. Appliceras under din vanliga foundation.
…lila foundation som blandas med din vanliga foundation för att täcka gula ansiktspartier.
…vit foundation för att ljusa upp din foundation. Passar utmärkt för dig som köpt en för mörk foundation eller bara vill ljusa upp extra mörka partier.