in

Sugen på att klippa kort? 6 tips som gör dig säker!

klippa kort

Sugen på att klippa kort? Det är kul med förändringar och hår växer ju faktiskt alltid ut, men att plötsligt gå från långt till kort kan vara lite läskigt. Här tipsar vi om 6 smarta knep att ta till innan du bokar tid för det stora klippet.

Mer

1. Klipp lite i taget
Att klippa av sig riktigt långt hår kan vara en traumatisk upplevelse. Är du sugen på en förändring, prova att klippa dig lite kortare, en klippning i taget, under en längre period.

2. Retsuchera dig själv
Vill du veta ifall du passar i en kortare frisyr? Ta ett kort på dig själv mot en svart bakgrund. Måla sedan över så mycket som hår du funderar på att klippa med en svart penna eller ett bildprogram på datorn.

3. Sätt upp håret
Funderar du på att klippa dig riktigt kort? Bär håret uppsatt i en knut eller svans ett par veckor, så hinner du känna efter om du trivs i att exponera ditt ansikte.

4. Prova peruker
Har du möjlighet att prova olika peruker är detta givetvis ett perfekt sätt att ra reda på om du passar i en viss frisyr. Att gå till en butik som säljer kläder och peruker till maskerader är ett smart tips och dessutom väldigt roligt.

5. Tänk efter ordentligt

Tänk på att kortare frisyrer ofta kräver mer stylingprodukter och lite längre tid på morgonen. Kort hår är svårare att få upp i en slarvig knut när du har försovit dig!

6. Granska ditt eget hår

Har du självfall eller lockigt hår? Glöm inte att riktigt lockigt hår behöver lite extra tyngd och längd, såvida du inte är ute efter den riktigt krulliga looken.