in

Så tar du hand om din hy på vintern – guide för dig med torr, fet eller kombinerad hy

produkter torr fet kombinerad hy vinter
Photo by Christin Hume / Unsplash

Vintern med sina minusgrader och kalla vindar kan vara förödande för hyn. Hur ska man egentligen ta hand om hyn under vintern? Vi guidar dig! Mer

 1. För dig med torr hy

  Personer med torr hy är extra utsatta under vinterhalvåret. Torra fläckar, flagiga partier och stramhet är inte ovanligt, men det går att förebygga och mildra.

  Rengöring: Satsa på en rengöring som inte löddrar, så minskar du risken för att torka ut huden ytterligare. En olje- eller krämrengöring kan vara rätt väg att gå under vintern.

  Återfuktning: Använd en ansiktscreme som inte bara återfuktar, utan även kapslar in fukten och fettet. Hyaluronsyra är en ingrediens att hålla utkik efter. Det är en molekyl som finns naturligt i kroppen och som kan bära enormt mycket vatten. Våga också testa att använda återfuktande och fettande oljor, framförallt på natten. En riktigt bra over night-fuktmask är ett perfekt sista steg för återfuktad och mjuk hy.

  torr hy tips produkter

  En cold creme-rengöring som du masserar in och tvättar bort med tillhörande handduk, från Ole Henriksen. Läs mer och köp här.

  Dubbelrengöring där en rengöringsolja följs av en rengöringskräm, från Pixie x Caroline Hirons. Läs mer och köp här.

  Ett prisvärt serum packat med hyaluronsyra, från The Inkey List. Läs mer och köp här.

  Fjäderlätt ansiktsolja som stärker, återfuktar och ger huden lyster, från Dermalogica. Läs mer och köp här.

  En mask som jobbar medan du sover, och bearbetar huden med hyaluronsyra och kollagen, från Filorga. Läs mer och köp här.

 2. För dig med fet hy

  Oljig och fet hy kan också drabbas av lite torrhet under vintern. Det finns en poäng i att investera i lite andra produkter än de man brukar ha under sommarhalvåret!

  Rengöring: Att byta ut rengöringen är inte ett måste. Men om du inte redan använder en rengöring med AHA-syra så kan det vara dags att investera i en sådan. AHA-syra hjälper till att bevara fukt, men ser också till att exfoliera huden och ta bort döda hudceller.

  Återfuktning: Använd en ansiktscreme utan olja och som inte täpper till porerna. På natten kan ett fuktgivande serum och en härlig nattmask vara bra att lägga!

  torr fet hy porudkter tips

  Rengöringskräm med AHA och BHA, som tar bort döda hudceller, från Murad. Läs mer och köp här.

  En lystergivande toner som tar bort de sista orenheterna och varsamt exfolierar din hy med AHA-syra, från The Ordinary. Läs mer och köp här.

  Fettfri, fuktgivande ansiktskräm från Beauté Pacifique. Läs mer och köp här.

  C-vitaminserum som dessutom innehåller återfuktande hyaluronsyra, från Björk & Berries. Läs mer och köp här.

  En nattmask som förbättrar hudens elasticitet medan du sover, från Dr. Jart+. Läs mer och köp här.

 3. För dig med kombinerad hy

  Rengöring: Hur mycket du än älskar din löddrande rengöring är det dags att säga hejdå till den. Risken att den torkar ut de torrare partierna i ansiktet är för stor. Satsa under vintern istället på en olje- eller lotionbaserad rengöring och ett återfuktande ansiktsvatten. En exfolierande peeling med BHA då och då är ett bra komplement.

  Återfuktning: Satsa på en ansiktscreme som är tjockare än den du brukar ha, men gärna fri från olja. Krämen får gärna ha egenskaper som gör att den lägger sig som ett skydd på huden och kapslar in fukt. Under det kan du applicera ett fuktgivande, lättare serum!

  blandhy torr vinter produkter

  Rengöring som går från kräm-baserad till olja när du applicerar den på huden, från Comfort Zone. Läs mer och köp här.

  Återfuktande toner med doft av ros, från Pixie. Läs mer och köp här.

  Kraftfull peeling som du använder en gång i veckan, från Peter Thomas Roth. Läs mer och köp här.

  Prisvärt serum som återfuktar och jobbar mot ålderstecken, från The Ordinary. Läs mer och köp här.

  En återfuktande dagcreme som också ger en lätt exfoliering, från Ole Henriksen. Läs mer och köp här.Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på fler avsnitt här!