in

Så slipper du frissigt hår i höst

frissigt har

Ett frissigt hår hör hösten och vintern till. Men hur blir man av med sitt yviga barr? Och vilken typ av produkter ska man använda? VeckoRevyn ger dig svaren!

Mer

Mitt hår blir extra frissigt på hösten och vintern. Vad beror det på?

SVAR:
Det är det kalla vädret utomhus och den extra torra luften inomhus som är boven i dramat. Ditt hår blir frissigt för att det är uttorkat och har svårt att ta åt sig och behålla fukt. Frissigt hår kan, tyvärr, också vara ditt hårs naturliga tillstånd eller så beror frisset på att du har utsatt det för för mycket slitage från stylingverktyg eller färgbehandlingar. 


Hur tämjer jag mitt frissiga hår så att det blir mjukt och lent?

SVAR: Det finns flera knep. Att klippa håret regelbundet är ett av dem, eftersom frissigt hår ofta är mer skört och lätt kan dela sig. Klorerat vatten kan också orsaka frissigt hår, så bär en mössa eller skölj håret noga med vanligt vatten när du är i simhallen. Att investera i produkter som ger ditt hår en fuktboost, och bekämpar frisset, är ett annat tips. En inpackning i veckan är med andra ord ett måste! Den snabbaste vägen till friss-fritt hår är dock att satsa på ett hårserum som tillför omedelbar glans och följsamhet i håret.

Vad är hårserum och hur fungerar det?

SVAR: Hårserum gör håret glänsande genom att lägga sig som ett tunt, skyddande lager på hårstråna. Det passar alla hårtyper men riktar sig särskilt till torrt och elektriskt hår, eftersom det tämjer frissiga hårstrån. Eftersom hårserum brukar vara väldigt drygt räcker det ofta med en liten klick, ungefär stor som en ärta. Värm serumet mellan dina händer och applicera det sen i håret.

Serumet får mitt hår att se fett och smutsigt ut!

SVAR: Hårserum ska bara appliceras på hårlängderna, aldrig i hårbottnen. Har du tunt och fint hår kan tyvärr den feta effekten också vara ett faktum, eftersom det får de tunna hårstråna att klibba ihop. Applicera en liten mängd i dina hårtoppar först och öka sen mängden hårserum gradvis.

Hjälp, mitt hår frissar sig och jag har inga bra produkter hemma! Vad ska jag göra?

SVAR: Prova att applicera lite vanlig hudlotion i håret. Ta en liten klick, värm det i handflatorna och dra det sen försiktigt nedför hårlängderna. Undvik hårbotten, eftersom cremen troligen kommer få ditt hår att se fett ut. Har du ingen hudlotion hemma, prova att använda lite olivolja på samma sätt.

Jag har riktigt lockigt hår, är hårserum ändå någonting för mig?

SVAR: Absolut, hårserum passar alla hårtyper. Men har du riktigt lockigt hår är också risken extra stor att det frissar sig extra mycket. Knepet till att hålla frisset borta i lockigt hår är att röra och styla det så lite som möjligt. Krama försiktigt vattnet ur ditt blöta hår och skippa fönen helt och hållet. Den enda stylingprodukt du egentligen behöver är en som framhäver dina lockar, till exempel en stylingcreme eller ett mousse. När ditt hår har torkat kan du applicera hårserum på dina lockar för att binda ihop dem ännu mer.

Psst, nyfiken på nya metoden som sägs dämpa friss i flera månader? Läs allt om brazilian blowout här!