in

Så räddar du ditt slitna hår

dragarehar
Så räddar du ditt slitna hår

Exklusivt för veckorevyn.com tipsar superstylisten Steve Terry från Toni&Guy om hur du får ordning på det trötta sommarhåret!

Mer

artikel1ny

steveny

Frisörproffset Steve Terry

Sommartider är underbart, men sol, bad och vind sliter på håret rejält. Hur skyddar vi egentligen kalufsen och hur ger vi håret de bästa förutsättningarna inför hösten? Visste du tex att metallspännet på ditt hårband är ett stort nono? Exklusivt för veckorevyn.com tipsar stylingexperten och grundaren av Toni&Guy, Steve Terry om hur du undviker kluvna toppar och sommarslitet hår.

Hur ska man göra för att få ordning på ett riktigt slitet hår?
– Det bästa är om det aldrig blir slitet, men om det händer, så klipp dig. Många glömmer att göra det under sommaren när det är som viktigast. Du är ute i solen och du badar på sommaren. Det torkar ut håret.

Vad ska man tänka på för att inte slita håret ännu mer?
– Bra och regelbunden klippning, bra schampo och riktigt bra balsam. Nu på sommaren ska man dessutom använda proteinspray, leave in-balsam med UV-skydd och gärna solhatt. En bra riktlinje att gå efter är att man ska behandla håret på samma sätt som man behandlar huden. Använder du solskyddsfaktor på huden, ska du använda solskyddfaktor i håret. Använder du fukt på huden, ska du använda fukt i håret. Så enkelt är det.


har1

Modeller utsätts dagligen för hård styling…

Hur ofta bör man klippa sig?
– Generellt brukar jag rekommendera en klippning var sjätte till var åttonde vecka.  Men det beror på håret . Har man ett friskt hår som man vill spara ut så räcker det  med en klippning var tionde vecka. På sommaren gäller var sjätte vecka.

 

 

artikel7

Solskydds-schampoo från Scandinavian Formula, Hair Repair från Sashajuan, Balsam med vit tryffel för sönderbränt hår från Philip B, Hårmask från Lee Stafford och värmeskyddande serum från Matrix.

Hur ofta rekomenderar du att man gör en inpackning?
– Man ska först och främst tvätta håret med schampo och balsam tre till fyra gånger i veckan. En gång i veckan bör man använda ett djuprengörande ”deep clensing” schampo och direkt efter när håret är som mest mottagligt, en inpackning.  Ett bra tips är att sätta en plastpåse över håret under en inpackning och sätta sig i bastun. Använd inte inpackning på stranden, solen torkar ut och håret blir krispigt.


Vad gör man om man bränt  sönder sitt hår med plattången?
– Är håret illa bränt går det inte att rädda. Det finns riktigt bra inpackningar som kan hjälpa, men är det sönderbränt så är det bara att klippa av det. Det är som med kluvna toppar, det går inte heller att rädda. Platta inte för ofta och se till att använda bra produkter och mycket fukt.

 

har6

Låt plattången vila emellanåt.

 

Har du något speciellt sommartips för personer med rakt hår?
– Satsa på en lätt klippning. När man klipper upp håret så kommer det upp mer volym och rörelse. Vad gäller frisyr så är mitt favorittips att rulla upp håret när det är fuktigt fästa det med hårnålar eller göra en inbakad fläta innan du ska till stranden. Använd gärna lite leave in-balsam. När du ska ut på kvällen löser du upp frisyen och borstar försiktigt. Ett tips kan vara att använda lite torrschampo. Då har du  superhett trendigt hår både på dagen och natten.

Och för folk med riktigt lockigt hår?
– Lockar är inne just nu. Gör samma sak. Volymen har lockiga personer gratis, sätter man upp det på det här viset blir lockarna mjukare.

har2

Lindsay Lohan håller koll på kluvna toppar…

 

Hur ska man ha håret när man sover?
– Man ska helst inte ha några produkter i håret när man går och lägger sig. Det ska vara så rent som möjligt. Ett bra tips är att borsta håret, med ordentliga tag, från rot till topp hundra gånger innan du lägger dig. Då fördelas det naturliga fettet som finns i hårbottnen över hela håret. Det blir som ett naturligt och riktigt bra balsam. Har du väldigt långt hår så kan du sova med en låg hästsvans, men kom ihåg att aldrig använda gummiband eller hårda hårband. Snodden måste vara mjuk. Undvik också hårband med metallfästen. Det gäller alltid och inte bara när man sover.

Finns det någon viss typ av produkter som du gillar extra mycket?
– Label.M har riktigt bra proteinspray och leave in-balsam. Torrschampo är också riktigt bra att använda som stylingprodukt. Sedan gillar jag Redkens produkter. De har ett Spray in-powder som fräschar upp och ger riktigt bra volym.