in

Så fäster du lösögonfransar!

losogonfransar

Bästa sminktricket inför nyårsnatten stavas lösögonfransar och det är faktiskt inte särskilt svårt att lyckas med dem. VR ger dig knepen får fransarna att sitta perfekt!

Mer

Att tänka på…

Ett par lösögonfransar går att använda flera gånger, så det lönar sig att köpa ett par av bra kvalitet.

Limmet som följer med i förpackningen är sällan det bästa. Satsa istället på att köpa ett annat lim av bättre kvalitét, det kommer både dina ögonlock och lösögonfransar att gilla. Det finns både transparent och svart lim, är du nybörjare är det lättare med det transparenta.

Brukar dina fransar lossna och hänga löst? Då kan det bero på att du använder för breda lösögonfransar. För fransar som sitter hela kvällen är det därför viktigt att börja med att mäta ögonfransarna mot dina egna ögon. De ska börja där dina egna ögonfransar börjar tätna och sluta där dina slutar – det som sitter utanför är bara att klippa av! Jämna även till dem så att de sista fransarna blir lite kortare än de i mitten. Den biten du klippte av kan du spara om du vid ett annat tillfälle bara vill förstärka en kort del av dina fransar.

Så här gör du:

Steg 1. Börja med att mäta och klippa av lösögonfransarna på bredden så att de passar längs din ögonfransrad.

Steg 2. Lägg en tunn eyeliner längs fransarna. Det gör att limmet inte syns lika tydligt och att lösögonfransarnas kant inte syns. Böj dina egna fransar och applicera mascara.

Steg 3. Lägg limmet i en tunn rad längs med lösögonfransens kant. Vänta några sekunder och fäst den sedan så nära din egen fransrad du kan. Håll fransen på plats med en pincett eller med fingrarna tills den fastnat.

Steg 4. Öppna ögat lite lätt, om lite lim fastnat i de undre ögonfransarna så ta det lugnt och sära försiktigt limmet från fransarna med en pincett.

Voila, du är klar och redo att flirta loss!