in

Så hittar du en perfekt foundation!

bild 7
Så hittar du en perfekt foundation!

Har du tröttnat på att aldrig hitta rätt foundation? VeckoRevyn tipsar dig om vilken som passar dig bäst!

Mer

kandisarshudton

Caroline Winberg har en ljus hy med rosa toner, Lauren Conrad en solbränd hy i gul ton medan Eva Longorias hy har nyanser av oliv.

När det kommer till att välja rätt foundation så finns det ett moment som är viktigare än alla andra. Att välja rätt färg.Vi som lever i Sverige har ofta en hudton med inslag av gult, rosa, oliv eller mörka toner. Då du köper din foundation ska du välja den ton som passar in på just din hy. Det kan vara svårt att direkt se vilken ton man har men den ton som är vanligast på svenskar är gul.

Även rosa är vanligt och de som har en rosa hy blir lätt väldigt ljusa på vintern och har även lätt att bli lite röda när vi bränner oss i solen.

Oliv är inte så vanligt i Skandinavien, men om du har påbrå från medelhavsområdet kan du ha en hudton med nyanser av oliv.

Mörka hudtoner kan ha många olika nyanser, köp därför dina produkter från ett märke som har många mörka foundations, exempelvis Iman eller Mac.

När du ska köpa en ny foundation så testa direkt på din kind och hals, då ser du direkt om färgen är densamma. Ofta syns färgerna tydligare i dagsljus så kolla både hur det ser ut inne i butiken och ute på gatan.

foundations1

Ser du vilken av de olika som har toner av oliv, gult och rosa? Svaret är gult, rosa och oliv.

Till en torr hy passar ofta en flytande foundation, och det går bra att använda både vatten- och oljebaserade. Om du däremot har en fet hy så är det smartast att undvika en oljebaserad och satsa på en formula med lite mer puder i. Mycket puder ger ett mer täckande resultat och därför passar det även dig som har problem med akne och vill täcka över det. Om du istället vill ha en tunnare foundation kan du blanda ut den med ett serum. Det återfuktar huden samtidigt som det släpper genom din hys naturliga lyster!

Tips på bra foundations

Mac’s Studio Fix Fluid är en klar favorit som finns i många nyanser från ljus till mörk.

Face är ett av få märken som har en helt vit foundation.

Iman är specialist på smink för färgade och finns att köpa online på drugstore.com.

The Body Shop har flera foundations i mellantoner.

Make Up Stores Studio Foundation är bra om du vill ha en extra täckande foundation. Den finns dessutom i många olika nyanser.