in

Så gör du för att få perfekta ögonbryn – Hollywoods hetaste make up-artist guidar dig i 7 enkla steg

bryn

Ögonbrynen kan verkligen definiera och rama in ansiktet på ett helt magiskt vis. Men att få till de perfekta brynen kräver mycket arbete – både när det kommer till form och sminkning. Dessutom finns det en mängd av olika stilar: ska brynen vara skarpt markerade? Naturligt buskiga? Hollywoods favoritsminkös Kelley Baker guidar dig med sina bästa brow-hacks! Mer

Refinery29 var först med att skriva om Kelly Bakers magiska ögonbryns-skills. Beautygurun ansvarar för ögonbryn som tillhör Lucy Hale, Kourtney Kardashian och Zendaya bland andra och många tar hennes ord för lag. Är det någons tips du ska våga lita på är det hennes!

1. Hemligheten för en ”vildvuxen” look

Rita små nätta sträck i riktning med hur brynen växer (rakt uppåt innerst på brynet). Dessa sträck suddar du sedan ut med en ren mascaraborste som även tvingar upp hårstråna så att de ser sådär naturligt vildvuxna ut som vi alla önskar.

2. Markera mindre

Markera endast den övre delen av dina bryn med skugga. Många av oss markerar även den undre delen av brynen men Baker menar att det gör ögonbrynen för skarpa och hårda. Använd istället highlighter under brynet, vilket leder oss till nästa tips…

3…Applicera highlighter först

Det rätta sättet att få till de perfekta brynen på är tvärt emot hur de flesta av oss brukar göra. Baker tipsar om att lägga på highlighter under brynet först och sedan färg på brynet för bäst resultat.

[adSpace]

4. För tjock, naturlig brynlook:

Borsta ögonbrynshåren uppåt och snett uppåt: inte åt sidan. När man borstar uppåt och snett öppnar det upp ögat och hela ansiktet, menar Baker.

5. Gel är toppen över i:et!

För en perfekt finish, lägg på en ögonbrynsgel – men se upp med vilken du väljer! Har du blonda eller tunna bryn, använd en färgad bryngel eftersom dessa bryn behöver fyllas i mer. Har du däremot mörka, tjocka bryn så undvik färg och använd istället en genomskinlig gel.

6. Lita på din naturliga form

Visst vill man ha de där perfekta drömbrynen men att jämföra sig med andra är det ingen idé att göra. Brynens naturliga form kan man inte göra mycket åt – arbeta med det du har istället! Baker tipsar om att spara ut brynen i några månader och sedan börja om på noll om man känner sig missnöjd. ”Har du exempelvis runda bryn, fyll i den yttre kanten och gör linjen rakare med hjälp av penna eller puder”, säger Baker.


7. Använd ljus skugga för mörka bryn

Okej, det mest förvirrande tipset av dem alla – men enligt Baker är det a och o! Hon menar att den perfekta färgen för brynen är en mörkare nyans än håret på huvudet. För att åstadkomma detta ska man använda en ljusare nyans på ögonbrynsskuggan än sitt hår. När den ljusa färgen appliceras och smälter in med din naturliga färg blir resultatet perfekt!