in

Så gör du finaste midsommarfrisyren

header
Så gör du finaste midsommarfrisyren!

Här har du steg-för-steg-guiden till den perfekta midsommarfrisyren!

Mer

header

För att fixa midsommarfrisyren behövs inte mer än en locktång, värmeskyddande produkt, hårspray, ett par hårspännen, borste, ett par blommor och lite tålamod. Lycka till!

Steg 1 – Skydda håret.

steg1

Eftersom att håret ska lockas med locktång är det viktigt att du börjar med att spraya igenom håret med en värmeskyddande spray så att håret inte blir skadat.

Steg 2 – Locka.

steg2

För att få många lockar i håret är det bäst att använda sig av en smal locktång. Knepet för att få lockarna att börja högt upp, och inte bara lägga sig längst ner i håret, är att vira håret runt locktången.

Välj en slinga och sätt locktången ca. 5 centimeter från hårbotten. Sedan håller du kvar slingan med handen och virar uppåt på locktången. När hela slingan är uppvirad håller du kvar i drygt fem sekunder. Spraya slingan med hårspray direkt efter!

Steg 3 – Borsta ur.

steg3

När hela håret är lockat och sprayat är det dags att ta fram en borste eller bredtandad kam för att försiktigt borsta ut lockarna. Detta gör att håret blir vågigt och att frisyren ser mer naturlig ut.

Vill du ha ett mer stylat resultat kan du självklart hoppa över det här steget och behålla de markerade lockarna du har nu.

Steg 4 – Börja fläta.

steg4

För att få till det flätade ”hårbandet” väljer du ut en slinga i valfri tjocklek precis bakom örat på ena sidan av huvudet.

Lägg det hår som är framför den blivande flätan över slingan, så att det hamnar bakom flätan när den är klar. Nu är det bara att börja fläta!

Steg 5 – Skapa ”hårbandet”.

steg5

När du flätat tillräckligt långt för att flätan ska räcka runt ovansidan av huvudet lägger du den helt enkelt över huvudet.

Har du inte tillräckligt långt för att det ska räcka runt? Prova att göra en inbakad fläta istället! Glöm inte hårsprayen.

Steg 6 – Fäst flätan.

steg6

Se till att allt hår ligger under flätan. Fäst sedan flätan med hårspännan bakom örat . Spraya med hårspray över hela flätan för ett hållbart resultat!

Steg 7 – Lägg tillbaka håret.

steg7

Tag det hår du lade under flätan och lägg det så att det täcker flätans fäste.

Steg 8 – Piffa med blommor!

steg8

För att dölja början av flätan och få den ultimata midsommarkänslan blir det fint att sticka in några söta blommor under flätan.

Använd några extra hårspännen för att hålla blommorna på plats hela dagen!

klar

GLAD MIDSOMMAR!