in

Så fönar du håret som ett proffs!

bild 6
Så fönar du håret som ett proffs!

Brukar du bara böja huvudet framåt, vifta lite med hårfönen och hoppas på det bästa? Tänk om! VR listar allt du behöver veta för att maximera din föning – och få det hår du drömmer om. Spana in!

Mer

fonaharet

Använder du bara din hårfön till att få håret torrt? Det låter dumt, för du vet väl att du både kan skapa volym och glans och bekämpa friss om du fönar ditt hår på rätt sätt? VR listar allt du behöver veta för att förvandla din fön från en torr kompis till din nya, bästa hårvän.

Bekämpa fukten

För att få det resultat du är ute efter är det superviktigt att du verkligen får ut all fukt ur håret när du fönar det torrt. Om du inte fönar det torrt nog blir det för mycket fukt kvar i hårstråna, vilket kan orsaka att det frissar sig. Men se samtidigt till att du inte fönar håret för länge – ett övertorrt hår blir nämligen också frissigt.

Föna lagom

Hårstrån som fortfarande är fuktiga känns svala i din hand. Detta eftersom det avdunstande vattnet verkar kylande. Men så fort du kramar ditt hår och det känns varmt i din hand istället för kallt har du fönat färdigt.

Bygg volym och lockar

Vill du få busig volym i ditt hår eller få till fina självfallslockar? Krama och pressa håret med handen samtidigt som du fönar det. Släpp och krama igen. Upprepa till dess att håret känns helt torrt. Svårare än så är det inte.

Få ett jämnt resultat

Se till att du fönar hela ditt hår, så att det blir lika torrt och fint överallt. För du glömmer väl inte att ta hand om håret bak i nacken också? Luta huvudet åt sidorna, och böj dig gärna framåt och bakåt. Ta gärna hjälp av en rundborste eller kam för att komma åt överallt.

Skäm bort ditt hår

Precis som med alla stylingverktyg så sliter fönen på hårstråna. Se därför till att du alltid applicerar en värmeskyddande produkt i hela håret innan du plockar fram fönen. En inpackning i veckan ser också till att ditt hår håller en bättre kvalitet.