in

Så fixar du snyggaste Suicide Squad-håret hemma – så enkelt!

suicide squad

Även om du inte har sett den megahajpade filmen Suicide Squad, så har du säkert inte undgått att se bilder och klipp på Harley Quinn och hennes magiska hår. Och det är inte så svårt att göra det hemma, här är en tutorial: Mer

Inför att jag (Irena Pozar, chefredaktör veckorevyn.com) skulle åka till Way Out West 2016 bestämde jag mig för att jag ville se ut som Harley Quinn från filmen Suicide Squad. Allt annat kändes dötrist och jag tänkte att jag måste ha rosa-blått hår annars DÖR jag.

gif1

 

Då jag redan är blonderad i grunden så behövde jag inte bleka håret. Superskönt, eftersom jag aldrig skulle våga göra det hemma. Så i den här artikeln kommer jag förklara hur man får Quinn-svallet om man redan är blond. Är man inte det får man blondera sig och sedan följa stegen!

För mig tog det ungefär en timme från blond till rosa-blå och resultatet blev så här:

tutorial-hår-suicide-squad

Jag använde en semipermanent hårfärg (sköljs ut på några tvättar), men det går lika bra att använda till exempel hårkritor!

[adSpace placement=”manual”]

Saker att köpa/plocka fram:

Blå hårfärg: jag använde Manic Panics ”Bad Boy Blue”
Rosa hårfärg: jag använde Revlons Nutri color cream i färgen ”0005 Pink”
2 par plasthandskar
Hårsnoddar

Kam
2 skålar

Färgningsborste
Balsam
Aluminiumfolie 

Steg 1:
Jag började med att färga den blåa halvan av håret, eftersom färgen från Manic Panic skulle sitta i längre än den från Revlon. Tyvärr tog jag inga bilder under tiden jag färgade.

Jag satte upp håret i två höga tofsar på sidan och valde att behålla min vanliga snedbena, men den går att flytta till mitten om så önskas.

Steg 2:
Häll några matskedar blå färg i en skål och blanda ut den med vitt balsam tills du får önskad nyans. Jag brukar vilja ljusa upp mina färger lite innan jag använder dem.

Steg 3:
Ta på handskar och bestäm hur långt upp i tofsarna du vill ha färgen. Jag valde typ halva huvudet, alltså ungefär så som Harley Quinn har i Suicide Squad.

Steg 4:
Fördela färgen i torrt hår med borsten. Använd därefter fingrarna för att få in färgen ordentligt i håret så att alla hårstrån täcks.

Kamma också igenom håret så att det blir jämnt fördelat.

Steg 5:
Slå in det färgade området i aluminiumfolie och låt sitta i 30 minuter.

Steg 6:
Vänta i 10 minuter innan du börjar med den rosa färgen. Revlons färger ska nämligen bara sitta i en kvart – och appliceras i blött hår. Så blöt den andra tofsen och torka sedan av lite med en handduk.

Steg 7:
Häll rosa färg i en skål och blanda ut med vitt balsam tills du får önskar nyans.

Steg 8:
Skölj av färgningsborsten ordentligt och börja fördela den rosa färgen. Använd nya handskar, massera in färgen i håret och kamma sedan igenom.

Steg 9:
Slå in det rosa håret i aluminiumfolie och låt sitta i 15 minuter!

Steg 10:
Skölj ur håret i duschen (använd inte schampoo). Skölj tills det slutar komma färgat vatten.

Torka, styla och tadaaa!

PS!
Den blåa färgen sätter sig väldigt mycket hårdare i håret än den rosa. Så är du inte beredd att ha en blå-grön ljus nyans i håret några månader eller tills du färgar om det (eller bleker det) ska du vara försiktig med just blått!

Lycka till!

revlon-hårfärg
Här kan du köpa produkterna: rosa hårfärg, balsam, blå hårfärg.

??? #wayoutwarner

Ett filmklipp publicerat av @irenapozar