in

Så fixar du perfekt lyster

Bronspuder är en användbar basprodukt, men också en av de svåraste att behärska. VR hjälper dig att maxa dina bronskunskaper och få till perfekt lyster.

Mer

solpuderdragare2


1. Grunda

Lägg en lätt foundation eller en färgad dagcreme om du behöver. Din egen hud ska lysa igenom. Om basen är alldeles för täckande ser det onaturligt och inte ”solkysst” ut. Är du väldigt blank kan du svepa ett transparent puder över ansiktet så att solpudret inte fastnar i de glansiga partierna.

2. Testa färgen

Välj en bronzer som går åt det matta hållet och är något gul. Undvik rosa, röda och glittrande om du vill ha ett naturligt resultat. Oftast finns det ljus, mellan och mörk att välja mellan. Testa på käklinjen vilken färg som bäst smälter ihop med din hudton. Det kan vara frestande att välja en mörk, men det ser oftast bara smutsigt och fejkat ut.

3. Skapa konturer

En mediumstor rouge- eller puderborste ger dig kontroll. Doppa i bronspudret, skaka av överflöd och svep lätt över panna, längs med hårfästet och käklinjen. Ta fram konturer i ansiktet genom att applicera bronzer på kindens äpple och upp på kindbenen. Le, så blir det lättare att se var du ska lägga färgen. På detta parti ska bronzern synas tydligare – ta några extra drag med borsten. Har du applicerat för mycket? Dämpa genom att svepa ett ofärgat löspuder över.

4. Highlighter

Lek med ljuset och gör kindbenen ännu högre och tydligare genom att lägga en highlighter högst upp. Matcha bronsfärgerna med en ljusare skugga i guld som du målar i ett ”C” över kindbenen.

5. Glöm inte rouge

Ljust rosa rouge på mitten av kinden tar bort all eventuell grådaskighet. Välj alltid ett rosa rouge till bronspudret. Persiko-nyanser kan bli för orange tillsammans med en bronzer.

6. Matcha med ögonskugga

Avsluta med en brun skugga över hela ögonlocken och längs med de undre ögonfransarna. Svart eyeliner och mascara blir för hårt mot den bronsiga huden, välj istället brun kajal och mascara. Dutta till sist ett brunrosa glans på läpparna.

Tips! Gel, creme eller löspuder?

Fast puder är oftast lättast att hantera. Gel och bronsstick smälter in i huden men är svårare att framhäva konturerna med. Löspuder ger ett väldigt transparent resultat, vilket gör det perfekt att svepa över övriga kroppen som nyckelben och axlar.