in

Så fejkar du fram strålande hy

highlighterdragarecorrect

När skimrande sminkprodukter appliceras rätt kan de ge huden glöd som gör att du ser piggare ut. Men det är en fin linje mellan glimrande discokula och hälsosam lyster. VeckoRevyn visar vägen!

Mer

Glöd på flera sätt
Highlighters finns i många former, bland annat flytande, som pressade skuggor och löst puder. Gemensamt för dem alla är att de ska ge huden en skimrande lyster och verka framhävande där du applicerar den, till exempel dina kindben eller ögonlock. 
Skimmer, inte frost

Skimmer ska kännas skirt och lätt på huden, inte kakigt eller kletigt. En highlighter som är frostig och alltför täckande ska du därför akta dig för, eftersom det lätt bara ser onaturligt och översminkat ut. Har du ljus hy är en highlighter i en gyllene champagnefärg ett perfekt val, medan lite mörkare hy är finast i en djupare brons.

Varning för glitterchock
Överdosera inte glitter över hela dig, även om du ska på en glammig fest. Skimrande ansikte matchat med
glimrande naglar och glittrigt dekolletage plus glansig partyklänning blir för mycket. Lite highlighter på kindbenenen och ögonlocken är allt som behövs för att ge en fin glöd i ansiktet.

Rätt redskap
Applicera och sudda din highlighter med antingen en plattare pensel eller en liten borste. Vill du ha ett mer täckande resultat använder du en pensel som är lite bredare och något större än en ögonskugge-pensel. För en lättare effekt, applicera med en borste som är lite mindre än en rougeborste.

1highlighter

Såhär applicerar du highlighter
En highlighter applicerar du längs kindbenen upp mot tinningarna, längs med näsryggen och ovanför amorbågen. Vill du kan du också lägga highlighter som ögonskugga för att ge ögonen en fin glöd. En del highlighters fungerar också fint mot mörka ringar, eftersom de innehåller ljusreflekterande pigment. Tänk dock på att de ska vara en aning ljusare än din hudfärg, annars ser du bara ännu tröttare ut.

Förstärk ögonen
Du har väl inte missat att highlighter även fungerar fint på ögonlocken? Applicera en silver- eller guldskimrig highlighter i den inre ögonvrån. Dra sedan ut den glimrande färgen med
hjälp av en liten pensel mot och längs med den övre- och undre fransraden. Har du ingen lystergivande highlighter fungerar en skimrande ögonskugga såklart lika bra!

Less is more
Du har väl inte missat att det även finns lystergivande ansiktscremer, primers, ansiktspuder och foundations? Tänk dock på att inte bara använda lystergivande produkter hela vägen om du inte vill se ut som en glimrande discokula. En lystergivande produkt i din sminkrutin blir alldeles lagom.