in

Så fejkar du fram glansigt hår

glansheaderny

Har du inte tid att vårda håret så att det får tillbaka sin glans? Här är några snabba tips!

Mer

1. Föna rätt

Varma stylingredskap är en av orsakerna till att håret blir slitet, men en välgjord föning eller några drag med plattången kan också hjälpa till att dölja frisset. Låt håret självtorka och applicera ett värmeskydd. Koncentrera aldrig värmen på ett enda ställe utan rör hela tiden på stylingverktyget. Använd alltid joniska värmeredskap och keramiska plattor, det sliter inte lika mycket och förseglar hårstrået på ett mer effektivt sätt.

2. Färga

Intensivtoningar för hemmabruk gör håret glansigare och mjukare. Vill du inte förändra din hårfärg, välj en toning utan ammoniak som matchar din nyans. Hos frisören kan du också välja ammoniakfria hårfärgningsalternativ som inte sliter lika mycket på håret som traditionella färgningsprodukter.

3. Fuktsäkra

Vid varmt och fuktigt väder har håret en tendens att bli frissigt, men med ett lite tyngre serum går frisset att
tämja. Applicera i längderna och undvik hårbotten, annars ser ditt hår fett ut.

4. Avsluta med glans

Spraya glansspray på lagom avstånd för att undvika en kladdig och blöt effekt. Koncentrera dig på topparna och undvik rötterna, akta så du inte sprayar loss för mycket. Om du behöver en ny dos under dagen, spraya i handen och dra fingrarna genom håret.

5. Prova salongsbehandling

Om allt misslyckas kan du prova en brazilian blowout, en behandling som tämjer friss och ger glans i upp till tre månader. Fråga din frisör för mer information.