in

Så fäster du lösögonfransar!

bild 36
Så fäster lösögonfransar!

Festfin på 60 sekunder? Prova lösögonfransar, som ger dig en glammig look på nolltid. Fejkfransar är hetare än aldrig förr och till vårens alla fester och baler känns de som ett måste. Få full koll på hur du fäster dem rätt i VeckoRevyns stora lösögonfransskola!

Mer

fake lashes

STEG 1: Rätt form och längd

För att dina lösögonfransar ska se så naturliga ut som möjligt, och fästa fint, gäller det att deras form och längd passar din ögonform. Lägg lösögonfransraden mot din egen fransrad och stäm av hur lång den är. Klipp sen lösögonfransarna till lagom längd och böj dem lätt för att få en fin form. Är fransarna för raka är risken stor att de släpper i kanterna.

STEG 2: Grunda med eyeliner

Måla en tunn eyeliner tätt intill ögonfransaden. Se till att färgen når ända in i fransraderna och måla också mellan varje enskild frans. Lyft ögonlocket lite så blir det lättare att komma åt med eyelinern. Böj sen dina fransar med en ögonfransböjare.

STEG 3: Limma loss

Lägg ett tunt lager lim längs kanten på lösögonfransarna. Undvik att applicera för mycket lim genom att först droppa lite lim på en tandpetare, som du sen använder att applicera limmet med. Låt torka i cirka 30 sekunder till dess att konsistens känns kletig snarare än rinnig.

STEG 4: Fäst fransen

Dags att fästa lösögonfransarna! Börja med att fästa i fransarnas yttre del, fäst långsamt längs din franskant och avsluta med att fästa den inre delen. Använd gärna en hård pensel för att trycka lösögonfransarna på plats, så att de kommer så nära dina naturliga fransar som möjligt.

STEG 5: Forma fint

Se till att lösögonfransarna pekar åt samma håll som dina vanliga fransar och öppna också upp dem vid behov. Se gärna till att dina lösögonfransar pekar upp lite extra i ytterkanterna, det ger en fin finish och gör att de ser ännu längre ut. Tryck inte för hårt!

STEG 6: Dags för mascara

Avsluta med ett lager svart mascara så att dina riktiga fransar faller in fint med lösögonfransarna. Mascaran ser också till att lösögonfransarna fäster lite extra bra. Om limmet skulle synas någonstans, dölj det med lite svart eyeliner.

Några fler tips på vägen…

x Använd aldrig en uppvärmd ögonfransböjare på lösögonfransar! Fejkfransar är nämligen inte särskilt värmetåliga och kan brytas av.

x Problem med att ta av lösögonfransarna på kvällen? Dränk en bomullspad i eyemakeup-remover och tryck den försiktigt mot din ögofransrad. Det mjukar upp huden och gör att lösögonfransarna lossnar lättare.

x Tänk på att inte använda lösögonfransar varje dag, eftersom dina ögon på sikt kan bli irriterade och/eller infekterade av lösögonfranslimmet. Varför inte prova på en permanent lösögonfransförlängning istället? Den kostar mellan 400-1000 kronor på salong och håller i 2-6 veckor.