in

Så får du strålande vinterhy

bild 2
Så får du strålande vinterhy

Med vinterkylan kommer också den torra och fnasiga vinterhyn. Hur gör man får att få tillbaka hyns fukt och lyster utan att bli ruinerad på köpet? VeckoRevyn tipsar!

Mer

drag2

Den torra och fnasiga vinterhyn är nästan synonymt med det kalla vintervädret. Den torra luften inne i kombination med kylan utomhus suger ut mycket av fukten i huden, och därför kan man behöva hjälpa huden på traven med fuktgivande krämer. VeckoRevyn har tipsen som får din hy att stråla!

PUNKTBEHANDLA
Har du vissa partier i ansiktet som är extra torra? Massera in en riktigt fet kräm på de torraste partierna och smörj in resten med en fuktgivande ansiktslotion. På så sätt får alla områden den fukt och det fett de behöver!

FUKTA INTE INNAN DU GÅR UT
Smörj inte in dig med fuktlotion precis innan du går ut i minusgrader. Om ansiktet är blött blir det ännu kallare och då får du bara motsatt effekt. Satsa hellre på att smörja in ordentligt precis innan du går och lägger dig, så får huden flera timmar på sig att absorbera och mjukas upp.

VÅGA FRÅGA
Var inte rädd för att fråga personalen i butiken när du ska köpa en ny ansiktskräm. De är ofta kunniga, och kan tipsa dig om helt nya produkter. Har du tur kan du få med dig prover på olika krämer så att du kan testa hemma innan du investerar i en ny favorit.

SKRUBBA

Har du varit torr en längre tid? Då kan du ha hudrester kvar som behövs skrubbas bort. Eftersom huden i ansiktet är väldigt känsligt är det viktigt att du är försiktigt, här funkar det inte med en vanlig kroppskrubb. Börja med att tvätta ansiktet noggrant i ljummet vatten. När ansiktet fortfarande är blött skrubbar du försiktigt och löst med en mjuk handduk i små cirklar över hela ansiktet. Skölj sedan av ansiktet och smörj in med fukt och fett!

WEBBREDAKTIONENS FAVORITKRÄMER!

salvor

L300 Face Cream, 39 kronor på Apoteket.
Är en prisvärd, fet creme med ingredienser som binder fukt och gör huden mjuk och smidig.

Nivea Visage Young Control Shine, cirka 70 kronor på Apoteket, Åhléns eller Kicks.
Är en oljefri produkt speciellt för unga. Den passar extra bra till blandhy och fet hy och ska tillföra huden fukt utan att ge blanka partier.

Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion, cirka 449 kronor.
En dyrgrip för väldigt torr, torr och kombinerad hud. Cremen tillför huden fukt där det behövs och går bra att använda både som dag och nattcreme.

Apoliva Care dagcreme, 95 kronor på Apoteket.
Den här cremen är fullproppad med antioxidanter som återfuktar och mjukgör huden hela dagen.

Vichy Aqualia Thermal, 189 kronor på Apoteket.
Är en långtidsverkande och fuktgivande ansiktscreme som framförallt passar dem med känslig hy.

PUNKTBEHANDLING FÖR TORRA PARTIER

lips

Smith’s rosebud Salve, 89 kronor på Accessora.
Snygga Rosebud salve är en av många makeup artisters favoriter, i första hand är den ljusrosa cremen till för läpparna men den passar även utmärkt på händerna, spruckna nagelband, sprickor och torra partier.

Locobase Repair, 46 kronor på Apoteket.
Kommer kanske inte i världens sexigaste förpackning men innehållet är det inget fel på. Cremen består av 60 % fett, och tillför mer än väl det extra fett vi behöver på små problemytor som på läpparna eller runt näsvingarna, där kan den utföra underverk.

Carmex, läppbalsam, 29 kronor på accessora.se.
Ett läppbalsam tillhör både fashionistas och skidåkares favoriter. Cremen har stått sig i flera år och botar inte bara torra vinterläppar utan även nagelband och torra sprickor.

Försvarets hudsalva, 17 kronor på Apoteket.
Försvarets vaniljsmakande hudsalva är en given budgetfavorit och kan praktiskt nog användas för att mjuka upp det mesta. Kanske inte så konstigt då den består av 99 % fett, det sägs ju att det i en överlevnadssituation även kan användas som stekfett…