in

Så plockar du dina ögonbryn till perfekt form

Snabbaste vägen till perfekt formade ögonbryn stavas pincett. VeckoRevyn visar hur du bär dig åt för att forma ögonbrynen med en penna – steg för steg! Mer

Nyhet! Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på senaste avsnittet och prenumerera här:

Lyssna på fler avsnitt här!

Att plocka lagom kan vara svårt. För att lättare hitta den form du är ute efter, måla under ögonbrynen med en vit ögonskugga. Då ser du enkelt vilka strån som ska noppas och vilka som ska vara kvar.

För att tämja buskiga, långa hårstrån i början brynet, prova att borsta stråna rakt uppåt med hjälp av en liten kam eller en rengjord mascaraborste. Klipp sedan av stråna i höjd med den övre kanten av brynen med en liten sax. Klipp försiktigt och med måtta!

[adSpace placement=”auto”]

Vad ska jag tänka på när jag noppar mina ögonbryn?

Svar: Att plocka med måtta! Att plocka för mycket gör att dina bryn ser både för tunna och onaturliga ut. Glöm inte heller att hålla ordning på formen. Plocka därför alltid underifrån, så att dina bryns naturliga form inte går förlorad. Undvik också att plocka i slutet av dina ögonbryn. Brynen ska vara bredast närmast näsan och lite smalare längst ut. Den högsta punkten på brynen ska vara precis ovanför iris. Ett bra knep är att gå till ett proffs första gången du ska noppa. Sen kan du på egen hand enkelt behålla formen på ögonbrynen.

Men det gör ju skitont när jag plockar!

Svar: Prova att tillfälligt bedöva huden med en isbit inlindad i en frottéhandduk. Tryck isbiten mot området där du ska plocka i några sekunder och ta sen fram pincetten och börja plocka. Ett annat tips är att ta en mild värktablett cirka en halvtimme innan du tänkt börja noppa. Plocka alltid medhårs, så gör det lite mindre ont och du får med dig hela roten.

Kul, jag har plockat för mycket, vad ska jag göra nu?

Svar: Drabbas inte av panik och börja plocka ännu mer för att få brynen att se jämntjocka ut, risken är stor att du istället råkar plocka bort allting helt och hållet. Ser dina bryn jätteknasiga ut, gå till en expert som kan hjälpa dig att forma till dem. Till dess att stråna växt ut är en ögonbrynspenna eller ögonbrynsskugga att fylla i formen med din bästa vän. Ett annat alternativ är att tatuera in ögonbrynsfärgen hos en skönhetssalong, men det kostar en slant.

Det känns för jobbigt att noppa med en pincett, finns det andra metoder för att plocka ögonbrynen?

Svar: Du kan till exempel köpa små vaxstrips, särskilt anpassade för ögonbryn. Ett annat tips är att prova på så kallad trådning.

Ja, jag har hört talas om trådning! Hur fungerar det?

Svar: Trådning är en metod där ögonbrynsstråna rycks upp med hjälp av en sytråd. Tråden formas till en liten ögla över hårstrået som ska bort, ungefär som ett litet lasso. Sen rycks hårstrået bort med rötterna. Metoden är vanligare utomlands men behandlingen erbjuds också på skönhetssalonger i Sverige.

Jag tycker att det är svårt att se alla små strån när jag ska noppa.

Svar: Plocka alltid framför en stark lampa, som en skrivbordslampa. En förstorande spegel underlättar också ditt plockande. Glöm inte att noppa bort håret mellan ögonbrynen!

Nej, jag vill ju inte ha ett unibrow, hur ska snyggt plockade ögonbryn se ut?

Svar: Hur smala eller tjocka ögonbrynen ska vara är ofta en trendfråga men bryn som är tjockare i början och smalnar av mot tinningarna anses ofta klassiskt vackra. Men bryn i alla former är snygga, så länge de är välansade och välborstade.

Och om mina bryn är alldeles för tunna och ljusa?

Förstärk din ögonbrynsfärg om det behövs. Använd gärna samma eller en närliggande färg som du har på håret. Då får du ett naturligare resultat. Brynfärgen applicerar du med en pensel. Måla i hårets växtriktning, med svepande drag. För mer markerade bryn kan du använd en välvässad brynpenna.

Psst! Här hittar du fler grymma tips på hur du formar dina ögonbryn!

 

VeckoRevyns sminkbloggare Helen Torsgården har en bra guide till hur du kan måla dina bryn här!