in

Så får du perfekta ögonbryn

bryndragare

Snabbaste vägen till perfekt formade ögonbryn stavas pincett. VeckoRevyn listar allt du behöver veta för att fixa finaste brynen! Mer

VeckoRevyns miniguide

 

Att plocka lagom kan vara svårt. För att lättare hitta den form du är ute efter, måla under ögonbrynen med en vit ögonskugga. Då ser du enkelt vilka strån som ska noppas och vilka som ska vara kvar.

bryn2

 

 

 

 

 

 

 

 

För att tämja buskiga, långa hårstrån i början brynet, prova att borsta stråna rakt uppåt med hjälp av en liten kam eller en rengjord mascaraborste. Klipp sedan av stråna i höjd med den övre kanten av brynen med en liten sax. Klipp försiktigt och med måtta!

bryn1

 

 

 

 

 

 

 

Tips! Fler smarta knep till hur du får till de perfekta ögonbrynen hittar du på vår systersajt Damernas Värld!

 

Vad ska jag tänka på när jag noppar mina ögonbryn?

  Svar: Att plocka med måtta! Att plocka för mycket gör att dina bryn ser både för tunna och onaturliga ut. Glöm inte heller att hålla ordning på formen. Plocka därför alltid underifrån, så att dina bryns naturliga form inte går förlorad. Undvik också att plocka i slutet av dina ögonbryn.  Ett bra knep är att gå till ett proffs första gången du ska noppa. Sen kan du på egen hand enkelt behålla formen på ögonbrynen.

Men det gör ju skitont när jag plockar!

[adSpace placement=”auto”]

 Svar: Prova att tillfälligt bedöva huden med en isbit inlindad i en frottéhandduk. Tryck isbiten mot området där du ska plocka i några sekunder och ta sen fram pincetten och börja plocka. Ett annat tips är att ta en mild värktablett cirka en halvtimme innan du tänkt börja noppa. Plocka alltid medhårs, så gör det lite mindre ont och du får med dig hela roten.

Kul, jag har plockat för mycket, vad ska jag göra nu?

 Svar: Drabbas inte av panik och börja plocka ännu mer för att få brynen att se jämntjocka ut, risken är stor att du istället råkar plocka bort allting helt och hållet. Ser dina bryn jätteknasiga ut, gå till en expert som kan hjälpa dig att forma till dem. Till dess att stråna växt ut är en ögonbrynspenna eller ögonbrynsskugga att fylla i formen med din bästa vän. Ett annat alternativ är att tatuera in ögonbrynsfärgen hos en skönhetssalong, men det kostar en slant.

Det känns för jobbigt att noppa med en pincett, finns det andra metoder för att plocka ögonbrynen?

 Svar: Du kan till exempel köpa små vaxstrips, särskilt anpassade för ögonbryn. Ett annat tips är att prova på så kallad trådning.

Ja, jag har hört talas om trådning! Hur fungerar det?

 Svar: Trådning är en metod där ögonbrynsstråna rycks upp med hjälp av en sytråd. Tråden formas till en liten ögla över hårstrået som ska bort, ungefär som ett litet lasso. Sen rycks hårstrået bort med rötterna. Metoden är vanligare utomlands men behandlingen erbjuds också på skönhetssalonger i Sverige.

Jag tycker att det är svårt att se alla små strån när jag ska noppa.

 Svar: Plocka alltid framför en stark lampa, som en skrivbordslampa. En förstorande spegel underlättar också ditt plockande. Glöm inte att noppa bort håret mellan ögonbrynen!

Nej, jag vill ju inte ha ett unibrow, hur ska snyggt plockade ögonbryn se ut?

 Svar: Hur smala eller tjocka ögonbrynen ska vara är ofta en trendfråga men bryn som är tjockare i början och smalnar av mot tinningarna anses ofta klassiskt vackra. Men bryn i alla former är snygga, så länge de är välansade och välborstade.