in

Så får du ordning på torr hy

torrhydragare

Blir din hy torr som fnöske nu när temperaturen sjunker? Spana in VeckoRevyns tips på hur du får tillbaka lystern!

Mer

Problem: Knastertorr hy
Åtgärd:
Peela huden och lägg en fuktmask. Finns det inte en enda rest efter 10 minuter är huden med all säkerhet törstig. Upprepa behandlingen en gång i veckan för att öka fuktnivån.


Problem:
Fnasiga läppar
Åtgärd: Torra läppar är första tecknet på uttorkning. Testa att försiktigt skrubba dina läppar med en mjuk tandborste, torka försiktigt med en handduk och avsluta med ett mjukgörande och återfuktande läppbalsam.

Problem: Foundationen fastnar fläckvis
Åtgärd: Prova att peela huden med en skonsam peeling högst en gång i veckan. Applicera din foundation med en lätt fuktad svamp så fördelas krämen bättre och huden återfuktas.

Problem: Hjälp! Min hy tar stryk av att jag sitter framför datorn
Åtgärd: Införskaffa en fuktspray och ställ på skrivbordet. Duscha huden regelbundet under dagen. Ansiktsspray är även perfekt för att få bort ett ”pudrigt” utseende direkt efter att du sminkat dig.

Problem: Min hud är torr oavsett vad jag gör
Åtgärd: Testa att gå på en hudanalys. Kanske har du inte ”normal” hy utan torr? Ibland kan det vara värt att lägga några slantar för att ta reda på vilken hudtyp man har. Somliga varuhus erbjuder även sina kunder kostnadsfria analyser.

Problem: Tidigare hade jag blandhy och nu har jag fått torr hy, vad gör jag för fel?
Åtgärd: Testa en crèmerengöring istället för en vattenbaserad. Vatten är superbra att dricka för att återfukta huden inifrån men direkt på huden kan det torka ut.