in

Så får du ögonskuggan att sitta längre – 5 smarta tips!

bild 3
Så får du ögonskuggan att sitta hela dagen

Du har lagt en evighet på en snygg ögonmake men redan efter en timme känner du dig osminkad eftersom ögonskuggan försvunnit. Känner du igen dig? Lugn, VeckoRevyn ger dig 5 toppentips som får ögonskuggan att sitta kvar hela dagen!

Mer

ogonskugga

GRUNDA MED PRIMER…

Så gott som vartenda sminkmärke idag erbjuder primers. En primer är en creme, antingen hudfärgad eller genomskinlig, som appliceras innan ögonskuggan för att verka som en fästande grund.

…ELLER ANVÄND DET DU HAR I SMINKVÄSKAN

Har du ingen primer? Lugn, det finns fler knep. Se till att du är extra noggrann med ögonlocken när du lägger din vanliga bas – både foundation och puder ska på innan du applicerar ögonskuggan för ett extra hållbart resultat!

SNÅLA INTE MED SKUGGAN

Det snålas allt för mycket med skuggorna. Se till att du mättar din bas med mycket skugga, då tar det helt enkelt längre tid innan det slits. Köp därför hellre en ljus skugga som du använder mer äv än måla tunna lager med en mörk skugga för att få den att se ljusare ut.

VÄLJ EN SKUGGA MED MYCKET PIGMENT

En skugga med starkt pigment håller bäst. Prova att måla lite på handen och försök sedan smeta ut med fingret. Försvinner skuggan? Då lär den försvinna snabbt på ögonlocket också. Behåller skuggan sin färg trots att den smetas ut? Då lär den hålla längre!

”TRYCK” PÅ FÄRGEN

Använd dig av en tjock ögonskuggepensel och applicera skuggan med lätta tryck snarare än penseldrag. Ta inte för mycket skugga på penseln, då finns risken att skuggan faller ner och förstör din övriga make up. Applicera hellre i flera lager!