in

Så får du glansigt hår!

Är ditt hår friskt kommer glansen på köpet. Såhär förbättrar du hårets kvalité!

Mer

glansigdragare

Kolla skicket

Ta en närmare titt på ditt hår när det är nytvättat, självtorkat och ostylat. Var börjar frisset? Hur ser dina toppar ut? Har hårstråna börjat dela på sig är det tyvärr definitivt dags för ett klipp, inga produkter i världen kan laga hårtoppar som gått sönder.

Skippa daglig schamponering

Att tvätta håret varje dag torkar ut håret och gör det sprött, eftersom du tvättar bort de naturliga oljor som finns i hårbotten. Istället för att tvätta håret hela tiden, skölj det hellre med ljummet vatten mellan schamponeringarna och massera skalpen för att fördela oljorna ner i hårlängerna. Är du desperat, fräscha upp med torrschampo.

Undvik onödigt slitage

Hårdhänt hantering av håret när det är blött orsakar onödigt mycket slitage. Gnuggar du håret torrt med en handduk är det dags att sluta. Tryck hellre ut vattnet i handduken och ha sen i ett leave-in balsam. Red ut håret med en bredtandad kam.

Sluta föna

Om du jämt torktumlar dina kläder blir de snabbt slitna, samma sak gäller för ditt hår. Sommaren är ett bra tillfälle att låta fönen vila. Måste du blåsa håret torrt, sänk värmen, håll fönen minst 20 centimeter från håret och blås aldrig på samma ställe i mer än tio sekunder.

Investera i en bra borste

Du behöver inte borsta hundra tag per dag, en bra naturborste fixar jobbet. De naturliga oljorna i hårbotten transporteras ner till topparna med hjälp av svinborsten och gör att håret ser friskare ut.

Modellknepet

Under modeveckorna sågs modellerna dränka sitt hår med arganolja mellan visningarna, en olja som är särskilt vårdande och glansgivande.