in

Så får du fantastiska fransar!

bild 12
Så får du fantastiska fransar!

Många av oss drömmer om långa svepande ögonfransar. Men kan drömmen bli verklighet? Absolut! VR vet hur du kan förvandla dina glesa strån till drömfransar. Och du, det finns flera sätt att nå dig – häng med!

Mer

fransar
rub1

Ögonfransfärgning

ett

– Strålande resultat!
En ögonfransfärgning kostar 120-260 kr på salong och håller i cirka 4-5 veckor.

OM BEHANDLINGEN: Färgen penslas på dina ögonfransar och får verka i cirka tjogo minuter. Om du vill färga fransarna svarta, bruna eller blå bestämmer du själv!
SÅ TYCKTE VI: Själva behandlingen gick väldigt fort och är inte obehagling då du blundar nästan hela tiden. Det sved ändå rätt rejält i ögonen när färgen tvättades bort, men det gick över på några sekunder. Resultatet blev strålande!
BETYG: RRRRR

Fransförlängning

ett1

– Du slipper smink!
En ögonfransförlängning kostar 400-1000 kr på salong och håller i 2-6 veckor.

OM BEHANDLINGEN: Lösögonfransar klistras på dina naturliga ögonfransar med ett speciallim. Eftersom fransarna klistras på för hand kan du själv bestämma mängd och volym.
SÅ TYCKTE VI: Själva behandlingen i sig var inte obekväm men första dygnet var det svårt att blunda och tvätta sig. Sköter du dem rätt håller de länge och efter ett tag märker du inte av dem alls. Snyggt blir det och det är skönt att slippa sminka sig.
BETYG: RRRR

Ögonfransböjning

ett2

– Känns lite absurt.
En permanent ögonfransböjning kostar 400-700 kr på salong och håller i 6-8 veckor.

OM BEHANDLINGEN: Dina ögonfransar rullas upp på en eller flera små spolar som anpassas efter dina fransar. Sen appliceras ett speciallim som gör att fransarna håller sig böjda.
SÅ TYCKTE VI: Att ha papiljotter på ögonlocken känns minst sagt absurt och eftersom man måste blunda hela tiden får man någon slags tvångstanke att man kommer rycka upp ögonen av misstag. Men resultatet blev fint och fransarna öppnar upp ögat.
BETG: RRR

rub2

Ger längre fransar!

hemma1

Revitalash, 1 295 kr/eleven.se.
OM PRODUKTEN: Ögonfransserum som stimulerar tillväxten och ska ge tjockare, längre och mörkare fransar på 3-10 veckor.
SÅ TYCKTE VI: Det svider lite när man applicerar produkten, har du kontaktlinser ska de ut först! Använd bara en liten mängd, annars är risken stor att du får en röd ”eyeliner” av irriterad hud på köpet. Känsliga bör med andra ord se  upp. Ska bara appliceras en gång per dag oh det räcker gott och väl. Efter fyra veckor är fransarna definitivt längre, men tjockleken och färgen är densamma som innan.
BETYG: RRRR

Lite tjockare fransar

hemma2

L’Oréal Renewal lash serum, 175 kr.
OM PRODUKTEN: Serum som med hjälp av bland annat aminosyra ska göra fransarna både tjockare, starkare, tätare och fylligare på fyra veckor.
SÅ TYCKTE VI: Serumet är lätt att applicera på fransarna utan att kladda eller kleta. Tanken är att serumet ska fungera både morgon och kväll men det fungerar inte alls med vår vanliga mascara. Fransarna blir kladdiga och smular direkt, så serumet används med fördel på rengjorda fransar under natten. Efter fyra veckor känns fransarna eventuellt lite tjockare, men det är ingen större skillnad.
BETYG: RRR

Varning för klet!

hemma3

Lancôme Ôscillation powerbooster, 295 kr.
OM PRODUKTEN: Vibrerande ögonfransprimer som ska förstärka fransarna och stimulera tillväxten med hjälp av bland annat olika växtextrakt. Efter en vecka ska fransarna se längre och fylligare ut.
SÅ TYCKTE VI: Forumlan lägger sig fint på fransarna, att hylsan vibrerar märks knappt. Men var snabb med att applicera mascara, primern torkar snabbt och risken för kladdiga spindelben känns stor. Efter fyra veckor känns fransarna varken tjockare eller längre.
BETYG: RR

rub3

Eyeliner

fejk1

Dina ögonfransar ser både längre och fylligare ut om du applicerar en eyeliner vid fransroten. Flytande eller i fast kajalform väljer du själv, huvudsaken är att den går i samma färg som din mascara. Använder du lösögonfransar syns fästena mindre med en dos eyeliner ovanpå.

Eyeliner, Mac Kohl power ”Feline”, 145 kr.

Förlängande mascara

fejk2

Mascaror med förlängande egenskaper blir allt vanligare, och populärare, i sminkvärlden. Max factors senaste förmåga har en specialborste som utlovar långa, separerade fransar.

Mascara, Max factor Lash extension effect, cirka 175 kr.

Ögonfransböjare

fejk3

Det snabbaste och enklaste sättet att få fransarna att se längre ut är att böja upp dem. Öppna upp blicken genom att föra tången nedåt längs fransarna samtidigt som du böjer i åtminstone tre steg. Böj alltid före mascara och se till att gummilisten är i fint skick, annars kan din ögonfranstång knipsa av fransarna istället för att böja dem.

Ögonfransböjare, The body shop Eyelash curler, 55 kr.

Lösögonfransar

fejk4

Ger längre fransar på rekordtid. Appliceras ovanpå välrengjorda fransar och justeras enklast med en pincett eller fingertoppar.

Lösögonfransar, Models own fake lashes, 58 kr/asos.com.