in

Så dämpar du frisset!

bild 10
Så dämpar du frisset!

Har kyliga vindar förvandlat ditt hår till ett elektriskt inferno? Lugn, VR vet hur du dämpar frisset. Spana in!

Mer

olivia

Drabbas du också av extra mycket friss under hösten? Håret blir lätt flygigit och frissigt under de kalla höst- och vintermånaderna, eftersom lufen utomhus är kall och luften inomhus är extra torr. I vissa fall kan det också bero på dina kläder om de är gjorda av syntetmaterial, som till exempel polyester. Men det går faktiskt att bekämpa frisset – VR har knepen!

Bekämpa frisset i 6 enkla steg!

  • Börja med att satsa på hårvårdsprodukter som bekämpar frisset på djupet. Leta efter ord som ”no frizz”, ”smoothing” eller ”soothing” i produktbeskrivningarna.
  • Ett enkelt sätt att dämpa frisset är att stryka hårserum över dina längder.
  • Har du inget hårserum i närheten, satsa på en klick handcreme eller lite olivolja.
  • Ett hett tips i höst är Brauns nya hårborste Satin brush, som med hjälp av jon-teknologi dämpar friss och elektriskt hår. Finns ute i butik nu och hostar cirka 500 kr. 

    Har du precis blivit klar med din håruppsättning när du upptäcker några frissiga hårstrån som sticker upp som små irriterande stickor? Ingen fara, du behöver faktiskt inte göra om frisyren från början. Gör så här istället!

  • Plocka fram en stor puder- eller rougeborste och rengör den noggrant med hushållspapper eller en handduk.
  • Spruta hårspray på sminkborsten och dra den sedan över de frissiga hårstråna, i riktningen de växer. Tryck med fast hand och upprepa vid behov. Lätt som en plätt!