in

Så botar du torra läppar!

vinttertorra lappar

Med bitande kyla kommer ofta de torra, nariga vinterläpparna, så hur gör man för att hålla läpparna återfuktade? Spana in våra bästa tips här!

Mer

Peela
Doppa en frottéhandduk i varmt vatten och gnugga försiktigt, försiktigt mot läpparna för att få bort hudflagor. Gör det ont peelar du alldeles för hårt! Smörj in läpparna med en fet kräm, till exempel den välbeprövade Locobase Repair från Apoteket, direkt efterråt.

Sötsugen? Gör en egen läppscrub genom att blanda socker och honung.

Välj rätt läppbalsam
Läpparna älskar läppbalsam som innehåller ingredienser som sheasmör, e-vitamin och mandelolja. Välj feta läppbalsam före produkter som innehåller vaselin, då det snarare lindrar än hjälper.

… Och undvik läppbovarna!
Var noga med att se igenom innehållsförteckningen på ditt läppbalsam. Ingredienser som pepparmint, mentol och kamfer finns i flera läppbalsam på marknaden – även fast det irriterar din läppar.

Budgetknep
Har du inget bra läppbalsam hemma, eller är du bara sugen på att pröva ett billigt husmorstips? Smörj då in läpparna med olivolja innan läggdags som gör under för vinterläppar.

Slicka inte!
Rubriken säger allt. Sluta slicka dig om läpparna, det blir bara värre då.

Men drick vatten
Torra läppar kan bero på vätskebrist. Vill man åt pussmunnen är det alltså viktigt att dricka rekommenderad mängd vatten varje dag.