in

Redaktionens bästa skönhetsknep

favisardrag
Redaktionens bästa skönhetsknep

VeckoRevyns redaktion delar med sig av sina bästa, billigaste och snabbaste skönhetsknep!

Mer

Gör din egen parfymerade lotion

parfym

En lyxig väldoftande bodylotion behöver inte kosta många kronor. Köp en oparfymerad lotion på apoteket  och blanda i några droppar av din egen favoritparfym. Smörj in och du doftar gott hela dagen.

Snabbfix för fett hår

Ett smart knep är att använda babypuder som torrschampo. Köp en burk med babypuder, de går oftast att hitta i vanliga mataffärer, pudra försiktigt i mittbenan och i hårbottnen och gnugga med fingrarna. Använd fön och borste för extra effekt och ökad volym.

Billig läppglans och highlighter

lapparny

Skippa dyra highlighters och läppglans. Vaselin på läppar och på övre delen av kindbenen ger ett fräscht och naturligt intryck. Dutta en lagom mängd på kindbenets högsta punk och på mitten av underläppen. Klart!

Lotion med fukt och skimmer

Härligt skimrande och återfuktad hy får du enkelt genom att blanda i antingen lite skimmer eller babyolja i din vanliga bodylotion. Babyolja kostar inte många kronor och går att hitta i de flesta matbutiker. Passa även på att smörja in torra armbågar med enbart olja när du ändå är igång.

Håll ögonbrynen på plats

harspray

Bästa knepet för att hålla ostyriga ögonbryn på plats är utan tvekan vanlig hårspary. Kamma brynen på plats med en urtvättad mascaraborste och spraya lätt när du är nöjd. Snabbt och enkelt har du snygga bryn som håller hela dagen.

Snabb uppfräschning för håret

Efter en hel dag på jobbet kan håret kännas tungt och ofräscht. Doften från morgonens dusch är dessutom som bortblåst. En enkel lösning är en liten klick av ditt vanliga balsam som du fördelar jämt i längderna. Enkelt, väldoftande och dessutom ofarligt för håret!

Nagellack – räddare i nöden

lackis

Räddaren i nöden på redaktionen är utan tvekan genomskinligt nagellack. En maska i strumpbyxan kan enkelt fixas med bara ett par penselstryk. Dessutom förhindrar du att oäckta smycken oxiderar och blir gröna om du penslar in dem med genomskinligt nagellack innan användning.

Fina nagelband

naglar

Du har säkert hört det förr, men vanlig olivolja gör underverk för fnasiga och skadade nagelband. Massera in en fingertopparna en och en och sluta inte förrän all olja trängt in.

Fixa plutet

Glöm dyra plumping-läppglans. Vanliga pepparmintdroppar fungerar minst lika bra för att fixa fram ett snyggt plut. Ta några droppar på pekfingret och dutta försiktigt på läpparna. Du behöver inte mycket för att se effekt. Mintdroppar kan även snabbt lösa en andedräktskris och är därför perfekt att ha med i handväskan. Pepparmintolja hittar du i välsorterade matbutiker och på apoteket.