in

Rätt hårspray för din frisyr!

bild 30
Rätt hårspray för din frisyr!

Med rätt spray kan du både skapa – och behålla – precis den frisyr du vill ha. VeckoRevyn listar sju slags sprayer  och hur du använder dem bäst.

Mer

SKIMRANDE LÄNGDER

skimrande

En glanssprays främsta uppgift är att ge ditt hår en skimrande finish med fin glans, även om en del av dem också kan innehålla stadga. När du använder glansspray, se till att koncentrera dig på dina hårlängder, eftersom en dusch för mycket i hårbottnen kan få ditt hår att se fett ut.

Glansspray, Sebastian, 290 kr.

FASTFRUSEN FRILLA

rihanna

Har du en avancerad frisyr eller knepigare uppsättning vill du så klart att lockarna ska sitta som berget hela dagen – och kvällen. Satsa på en hårspray med stark stadga, de heter ofta någonting i stil med ”freeze” eller ”extra strong hold”. Spraya cirka 15-20 centimeter från håret, annars finns risken att sprayen gör att håret ser blött ut och får en klistrig känsla.

Hårspray med stark stadga
, Kevin Murphy, 245 kr.

BIG HAIR

volym

Drömmer du om ett tjockt hår med mycket volym? Tada, lösningen finns i en volymspray-flaska nära dig. Fokusera främst på hårrötterna när du sprayar, eftersom du vill att de ska resa sig och ge ditt hår intrycket av att vara tjockare. För ännu bättre resultat, tupera först med hjälp av en pinnkam och försegla resultatet med volymspray.

Volymspray, Tigi Bed head, 219 kr. 

ETT SALT DOPP

salt

Vill du ha kaxigare lockar med rufsig känsla är en saltvattenspray din bästa vän. Bäst resultat får du om du sprayar i blött hår och låter det självtorka, gärna uppsnurrat i två tofsar. På torrt hår ger det en knastrig känsla, så se till att du inte överdoserar. Bäst av allt? Den är lätt att borsta ur och ger ditt hår en volymboost.

Saltvattenspray, Toni & guy, 120 kr.

MJUK STADGA

mjukstadga

Vill du att din frisyr ska hålla hela dagen utan att kännas fastklistrad och kletig? Satsa på ett hårlack, som ger en bra stadga utan att få håret att kännas stelt och livlöst. Ett hårlack lägger sig fint på håret och ser till att det håller formen under dagen. Ett måste på nylockade längder!

Hårlack, Elnett, cirka 65 kr.

SNABB UPPFRÄSCHNING

fresh

Volymspray, eller torrschampo som det också kan kallas, suger upp fett ur hårrötterna och gör att håret ser fräschare ut, dock med en mattare känsla. Som en bonus ser det också till att hårrötterna ställer sig upp en smula, vilket gör att ditt hår känns tjockare. Vill du bygga en frisyr med volym är ett torrschampo ett måste.

Volymspray, Batiste, 65 kr. 

FIN LUGG HELA DAGEN

mischa

Trött på att din lugg delar sig och hittar på annat bus under dagen, när du bara vill att den ska på plats? Björn Axéns nya luggspray är en smart produkt, som ska se till att luggen inte delar sig det minsta. Dessutom ska den förebygga att pannan känns fet. VR tycker att den fungerar riktigt, riktigt bra.

Luggspray, Björn Axén, 110 kr.