in

PRIMER BÄST-I-TEST 2016!

Helen Torsgården har testat primers. Mer

En primer finns i olika varianter och former. De finns dem för ögonpartiet och de för ansiktet, i dag kommer vi pratat mer om dem för ansiktet då dessa två inte är samma sak. Primer för ögonpartiet får vi prata om en annan dag, tills vidare så kan ni läsa om min favorit här: ”PRIMER för att få ögonskuggorna att hålla längre”

En primer för ansiktet används oftast för att få sminket att hålla bättre. De skall ge en bättre grund för makeupen. Oftast är de även utjämnande för porer och fina linjer, en del är nedmattande, en del ger fukt och andra lyster. Det finns något för alla! .. Och de finns MÄNGDER på marknaden. Så, jag har testat 11 av några poplära primers just nu, 2016!! Så att ni vet vilken ni skall lägga vantarna på!

Så här använder du primer: 

  1. Tvätta ansiktet.
  2. Använd dina vanliga hudvårdsprodukter, tex serum, dagkräm osv. Låt dem gärna sjunka in minst 15 minuter så funkar primern bättre.
  3. Applicera primern över hela ansiktet, eller punktbehandla på dina ”problemområden”. Vänta sen någon minut eller två innan du sminkar dig.
  4. Applicera din makeup ovanpå! Som tex, flytande foundation, puder, mineralpuder, concealer, bb cream.. eller vad du nu använder!

(Många av dessa primers har jag recenserat tiigare i min bogg, därav har jag före/efterbilder av en del av dem)

primer bast i test basta primern 20016 hiilen sminkblogg skonhetsblogg

► THE BALM TIME BALM FACE PRIMER 186kr/30ml
OM: En transparent primer som är geleig i konsistensen. Den skall jämna ut huden, minska rynkor och fina linjer. Primern skall lugna stressad och röd hud och skydda ansiktet från fria radikaler. Innehåller A-, C- och E-vitaminer
OMDÖMME: Skön och behaglig på huden. Den jämnar ut både hudtonen och små porer. Förlänger hållbarheten på sminket bra.
POÄNG: 3/5 BRA!

the balm primer test recension bast i test hiilen sminkblogg skonhetsblogg

► EMERGIN C RED CARPET PRIMER, 271kr/30ml
OM: En lätt färgad primer i lite moussig konsistens. Skall hjälpa till att jämna ut hudtonen samt göra porerna mindres synliga. Innehåller C-vitamin, växtbaserat fyllnadsmaterial, fuktgivande mikrokulor och hyaluronsyra.
OMDÖMME: Jämnar ut hudtonen fint och är även skön och behaglig på huden. Får sminket ett hålla några timmar längre och porerna blir lite mindre synliga. Denna är min favorit just nu!
POÄNG: 4/5 GRYMT BRA!

► SMASHBOX PHOTO FINISH FOUNDATION PRIMER 290kr/30ml
OM: En transparens gele/moussig primer som skall hjälpa till att jämna ut huden och få sminket att hålla bättre.
OMDÖMME: Den geleiga konsistensen är svårapplicerad på huden. Den jämnar ut huden till en början, men när sminket åker på försvinner hela effekten. Dessutom höll sminket SÄMRE med denna primer, än helt utan primer. De bara rann av i princip.
POÄNG: 1/5

lumene beauty base matifying pore minimizing primer hiilen test recensiion

► LUMENE PORE MATIFYING & PORE MINIMIZING PRIMER 129kr/20ml
OM: Denna skall jämna ut huden och hudtonen och skall passa oljig till kombinerad hy då den skall reducera oljighet.
OMDÖMME: Fin primer som jämnar ut hudtonen och porererna. Känns skön och behaglig på huden. En primer som ger ett superfin resultat både med och utan smink. Man bör dock vara försiktig när man applicerar den, annars följer den med av igen.
POÄNG: 4/5

► KICKS SHINE GLOW PRIMER 159kr/30ml
OM: En ofärgad silkeslen primer, fylld av vitaminer och antioxidanter som skall släta ut huden, fylla fina linjer, porer och skall även få sminket att hålla bättre.
OMDÖMME: En konsistens som är ganska så seg. Ger en lätt och fin glöd till huden, innehåller dock supersmå glitter korn (synliga vid närbildsfoto). Använder man smink över försvinner denna effekten tyvärr, glittret också. Den jämnar ut porerna helt ok mycket och sminket håller bra med denna primer!
POÄNG: 3/5

kicks fore efter

► BENEFIT PORE FESSIONAL PRIMER
OM: Lätt färgad och moussig primer som skall jämna ut hudtonen, porerna och även få sminket att hålla bättre.
OMDÖMME: Den moussiga konsistensen är härlig och ”blurrar” huden och hudtonen fint. Jättefint att använda om man inte använder smink. Använder man smink över så håller det bra.
POÄNG: 4/5

benefot pore fessional primer

►MAX FACTOR FACEFINITY ALL DAY PRIMER 139kr/30ml
OM: Detta skall vara en sametslen, vit primer som förlänger din makeups hållbarhet. Den är oljefri, har SPF20, täpper ej igen porerna och är dermatologiskt testad så den passar alla hudtyper, även känslig. Denna skall absorbera hudens utsöndring av olja under dagen och ge en jämn matt yta.
OMDÖMME: Denna primer ljusar upp huden en aning och jämnar ut huden. Men det bästa med denna är att sminket sitter som ett smäck! Sminket rörde sig inte ur fläcken. Därför passar denna bra för normal till fet hy. Men den blir för torr på en torr hy.
POÄNG: 4/5 BÄST I TEST OM DU BARA VILL HA NÅGOT SOM HÅLLER!

► BARE MINERALS PRIME TIME FOUNDATION PRIMER 269kr/30ml
OM: Denna skall ha silkeslen, mjuka formulan som skall bekämpa flagnande torrhet, överflödigt fett och uppkomsten av porer samt få sminket att hålla längre. Finns både som färgad och ofärgad.
OMDÖMME: En återfuktande, utjämnande primer för både hud och hudton. Lätt och baheglig på huden. Får sminket att hålla lite längre. Jättefin om man inte använder smink över.
POÄNG: 4/5

bareminerals primer hiilen

► PARIS BERLIN TOP LISSAGE PRIMER
OM: En lätt färgad primer som skall jämna ut hudtonen samt ge en utfyllande effekt för linjer och förstorade porer.
OMDÖMME: Jättebehaglig primer i en annorlunda konsistens som är mer som en kräm. Jämnar ut huden fint, men effekten försämras när man sminkar ovanpå. Foundationen håller bättre med denna under.
POÄNG: 4/5

paris berlin primer top lissage test recension hiilen

► NYX SHINE KILLER PRIMER
OM: En primer med Vitamin E som skall få makeupen att hålla hela dagen utan att bli matt eller glansig genom att avlägsna överflödig olja.
OMDÖMME: En primer som är främst för hållbarheten, bra för de med lätt fet hy, sminket håller då mycket bättre med denna primer under. Men den jämnar inte ut speciellt mycket porer.
POÄNG: 3/5

► LA.GIRL PRO PREP PRIMER, 89kr/15ml
OM: Skall minska synligheten av fina linjer och porer inför makeup. Denna primer skall även innehåller ljus reflekterande partiklar och tillför Vitamin E till huden som ger dig en perfekt finish
OMDÖMME: Bra budgetprimer som jämnar ut porerna fint, förbättrar sminkets hållbarhet bra och är skön och behaglig på huden. En bra primer för en billig slant!
POÄNG: 3/5

la girl

Som ni ser så har jag inte hittat en solklar 5poängare ännu! Något som jämnar ut huden, och fortfarande håller sig jämn med smink ovanpå OCH gör att det håller hela dagen. TIPSA MIG GÄRNA!!

Sen så kan man ju TYDLIGEN också använda AFTER SHAVE som primer haha se när jag testar det här: After shave primer

AV: Helen Torsgården