in

Perfekt röda läppar – så gör du!

bild 9
Perfekt röda läppar - så gör du!

Knalligt röda läppar känns alltid rätt. VR vet hur du hittar den perfekta nyansen – och hur du får färgen att hålla hela kvällen!

Mer

redlips

Röda läppar är superhett just nu. Men att hitta rätt nyans på ditt nya röda läppstift kan vara lättare sagt än gjort. VR vet vad du ska tänka på när det är dags för sminkvinterns viktigaste inköp.

6 TIPS FÖR FANTASTISKT RÖDA LÄPPAR

x Vill du hitta den nyans som passar just dig bäst? Spana in vilken färg dina läppar har när de är helt omålade. Det snyggaste läppstiftet kommer alltid vara en eller två nyanser mörkare än din naturliga läppfärg.

x När du ska välja färg, fundera på i vilka situationer du skulle bära läppstiftet. Om du tänkte ha det i skolan eller på jobbet har mörka nyanser en tendens att se för dramatiska ut. Vill du lysa upp partynatten, välj bort läppstift som går i neutrala, beiga nyanser.

x Storleken spelar roll, i alla fall när det gäller dina läppar. Har du en liten mun och vill att den ska se större ut, undvik mörka nyanser eftersom de får läpparna att se mindre ut. Investera hellre i ljusa och glansiga nyanser, som gör att munnen ser större och fylligare ut.

x Köp alltid den nyans som ser bra ut på dig och inte i förpackningen. Din hudton och din läppfärg kommer nämligen att påverka läppstiftsnyansen.

x Om du kan, investera alltid i läppstift som innehåller solskyddsfaktor. Solen bränner ju faktiskt på vintern också, inte minst om du tillbringar julen i skidbacken. Innehåller inte ditt favoritläppstift någon spf? Förbered läpparna med solskydd, till exempel ett transparent solstift, innan du applicerar läppstiftet.

x För att få färgen att hålla hela kvällen, grunda först med en läpprimer. Måla på läppstiftet, bit av överflödig färg och försegla med lite transparent puder.