in

Perfekt foundation i 4 steg!

bild 8
Perfekt foundation i 4 steg!

Känns din foundation som en fet mask eller får du aldrig exakt till den hy som du vill ha? VR vet hur du fixar en perfekt foundation i fyra enkla steg. Spana in!

Mer

foundationdragare

Att ta hand om din hy är, så klart, det första steget till den fina bas som du drömmer om. Men innan du når dina drömmars mål är några väl placerade sminkprodukter inte helt fel, de heller. VR vet vad du behöver för att lyckas med din foundation.

1. Concealer

Även om din foundation är riktigt grym kan den behöva lite extra hjälp på särskilt svåra områden, som mörka ringar under ögonen, finnar eller röda näsvingar. Därför är det en bra idé att införskaffa en concealer. Välj en krämig variant som är enkel att blanda ut på huden. Välj en färg som är en nyans ljusare än din normala hudfärg. Leta gärna efter en färg som har en röd underton, eftersom den kan hjälpa till att dölja de blå-lila ringarna under ögonen. Applicera concealern där den behövs och blanda sedan in den i huden med lätta, cirkulerande rörelser. När det gäller att dölja finnar, satsa på en concealer som har samma nyans som din hy. Väljer du en concealer som är för ljus framhäver du snarare än döljer utslagen.

2. Rätt nyans

Känner du dig osäker på vilken nyans som är perfekt? Lugn, du är lång ifrån ensam. Att hitta och välja rätt foundationfärg kan verkligen vara lättare sagt än gjort. Lättast är om du provar tre eller fler färger på en gång, så blir det lättare att jämföra dem emellan. Applicera proven på din kind, den färg som ”smälter” in i huden utan några spår är rätt färg för dig. Glöm inte heller att välja foundation efter din hudtyp! Har du till exempel fet hy passar en puderbaserad eller oljefri variant dig bäst. Torr hy trivs i mousse-foundations, flytande foundations eller färgade dagcremer.

3. Applicering

Om du vill applicera din foundation med svamp, pensel eller fingrarna väljer du själv. Väljer du svamp, började med att dutta produkten på pannan, kinderna, näsan och hakan. Börja i mitten av ansiktet och arbeta dig utåt och nedåt. Vill du dölja ett parti extra mycket, dutta med svampen istället på det specifika området. Vill du ha ett naturligare resultat, använd en blöt svamp och applicera din foundation med långa, svepande drag.

4. Avsluta rätt

För att se till att din foundation håller formen hela dagen, satsa på en foundation som är uttalalt long-lasting. Låt den torka in i huden och pressa sedan av eventuellt överflöd med en näsduk eller toalettpapper. Försegla sedan din fina bas med ett löspuder, som du applicerar med en stor puff. Var särskilt noga i t-zonen (pannan, näsan och hakan), så motverkar du att de blir glansiga mot eftermiddagen. Ha med ett kompaktpuder i väskan under dagen, så kan du bättra på din bas där det behövs.