in

Pauline: ”Jag gillar fräcka färger”

p1
Pauline: ”Jag gillar fräcka färger”

Sångerskan Pauline är noga med hudvård och handlar helst parfymer i USA. För VR berättar hon om sitt tidigaste sminkminne, bästa läppglansen och hur hon håller ordning på håret.

Mer

p1

Måste du sminka dig varje dag?
– Nej, inte alls. Ofta lägger jag bara på lite rouge och så är jag klar.

Vilka är dina favoriter i badrumsskåpet?
– Jag gillar mitt rouge från Face stockholm och mascaran Telescopic från L’Oréal. Bästa läppglansen kommer från H&M, de är hyfsat billiga och sitter länge utan att kladda. Ett annat favoritmärke är Mac, jag brukar använda mycket från dem.

Vilket är ditt tidigaste sminkminne?
– När jag rotade runt i mammas sminkväska. Jag gillade särskilt hennes blå ögonskuggor och lila kajalpennor, ha ha!

Skönhetsmässigt, vad känns viktigast när det är dags att på upp på scenen?
– Att basen håller! Jag använder både foundation och puder från Mac. Att ögonmakeupen och läpparna håller färgen under spelningen känns också viktigt.

Har du någon favoritdoft?
– Den amerikanska underklädeskedjan Victoria’s secret har också jättehärliga doft- och kroppsprodukter. Jag gillar de som luktar champagne och jordgubbar bäst, men det finns andra härliga dofter som till exempel päron också. Tyvärr finns de inte i Sverige så jag brukar hamstra på taxfreen när jag är utomlands. Och så kan man ju beställa dem på nätet.
 

p2


Följer du sminktrender?

– Egentligen inte. Starka färger är ju visserligen inne nu men jag har använt knalliga kulörer ganska länge. Men det är klart, i och med den nuvarande trenden har jag kanske använt mer färger än vad jag skulle gjort annars. Jag gillar fräckare nyanser som rosa, orange och lila.

Är du noga med hudvård?
– Ja, jag använder produkter från Exuviance. Ibland smörjer jag in mig med ren aloe vera, jag känner mig renare då.

Hur tar du hand om ditt hår?

– Mitt hår är en hel historia. Jag har tjockt afrohår som jag måsta fönkamma med en sån där blåstång. Jag brukar gå till frisören och få en relaxer, en slags rakpermanent, i hårbotten. Mycket plattång blir det också. Därför försöker jag använda vårdande hårprodukter, inte minst till min hårbotten som får ta mycket stryk i frisörstolen. Tvättar håret gör jag en eller två gånger varannan vecka.

Till sist, bästa budgettipset?
– Sköna kroppsskrubbar med havssalt. Huden blir superlen!