in

Paradise hotel-Catja:”Dyra produkter är inte bättre än billiga”

bild 11

Catja Divjak föredrar brun-utan-sol framför solariebrännan och bär alltid med sig läpprodukter. För VR berättar hon om varför hon hellre köper budgetprodukter än lyx. 

Mer

catja1

Vilka produkter använder du varje dag?
– Jag använder ansiktsprodukter från Nimue som jag köper hos min hudterapeut. Rengöringen och cremerna är milda så de fungerar bra på min torra hud. När det gäller smink så använder jag solpuder från Max factor, en svart mascara och läppglans.

Föredrar du lyx eller budget?
– Jag har alltid köpt budgetsmink och jag trivs med det. Förut provade jag lite dyrare smink, typ foundation från I.d, men jag tycker att Max factor fungerar lika bra. Man ska inte tro att dyra märken är bättre än billiga märken. Det beror helt på dina behov och inte på priset. Om man till exempel inte har problemhy så fungerar vilka ansiktsprodukter som helst tycker jag. Men det kanske inte min hudterapeut skulle hålla med om!
 
Hur fixar du håret?

– Oftast plattar jag håret. Mitt hår är egentligen lockigt, men man vill ju alltid ha det man inte har. Vissa dagar fixar jag till mina lockarna med locktång också. Jag brukar föna och platta eller locka håret varje gång jag tvättar det, vilket är ungefär tre gånger i veckan. När jag var i Mexiko och spelade in Paradise hotel var det ingen idé att fixa håret eftersom det var så fuktigt. Då lät jag det bara självtorka. Var åttonde vecka brukar jag toppa håret för att få bort det slitna.

Följer du några skönhetstrender?

– Jag följer säsongstrender när det gäller nagellack och läppstift. Det är kul att köpa nya lack och stift. Nu i vinter använder jag nagellack i mörkare toner, som svart, blått och lila. Läpparna får vara naturliga. På sommaren gillar jag starka färger på naglarna, som orange och rosa, men jag gillar också vitt och fransk manikyr. Läppfärgerna som jag satsar på på sommaren är korall, rosa och rött. Men rött är fint året runt. Jag har aldrig testat blodrött läppstift, men det är jättesnyggt så jag kanske ska prova det.

Hur ser din festsminkning ut?

– När jag ska på fest borstar jag på lite shimmer-produkter och målar på en guldig ögonskugga, eyeliner och ett färgat läppglans, antingen i korall eller en ljusrosa ton.  

catja2

Vilka skönhetsprodukter kan du inte vara utan?
– Något för läpparna, läppbalsam eller läppglans och någon hudlotion eller handcreme eftersom jag lätt blir så torr. Och solpuder är alltid bra att ha till hands om man vill känna sig fräsch. 

Har du gjort någon skönhetsmiss?
– När jag var sex år hade jag långa och fina lockar, men jag ville hellre ha page. Min mamma, som är frisör, ville inte klippa mig, så en morgon gick jag upp före alla andra och tog kökssaxen och lät den löpa runt hela huvudet tills jag fick page. Efterår skämdes jag och gömde mig i garderoben. Mamma hittade mig till slut och fick klippa till håret, men hon tyckte att jag hade gjort ett ganska bra jobb! 

Naturligt brun eller solariebrun?
– Jag använder hellre brun utan sol-produkter än att sola solarium. Bus är mer ofarligt än solariesol och jag tycker att man får en mycket finare nyans av brun utan sol. Jag kan sola solarium någon gång ibland, men färgen blir då mer gråbrun. När jag använder brun utan sol blir färgen gyllenbrun. 

Har du någon favoritdoft?
– Jag älskar parfymer som luktar nytvättat och vanilj, typ bodymist från Victoria’s secret och parfymer från Clean.

Hur mycket pengar lägger du på skönhet?
– Eftersom min mamma är frisör får jag alla hårprodukter gratis. När jag köper smink kanske jag lägger 500 kronor. Jag brukar köpa läppglans varje månad, jag gillar speciellt glans från Biotherm och Maybelline. Läppglans från Victoria’s secret passar jag på att köpa när jag är på tax free.