in

Nya skönhetstrenden: ögonfranstatuering – skulle du våga testa?

ögonfranstatuering

Skönhetstatueringar når helt nya nivåer med den senaste trenden: ögonfranstatueringar. Mer

Det är Piret Aava, kosmetisk tatuerare, ögonbrynsexpert och make up-artist, som tagit fram den nya tekniken som ska få ens ögonfransar att poppa. Men hur går det till egentligen?

Till skillnad från när man tatuerar in ögonbryn med så kallad microneedeling, så går det ju inte direkt att tatuera in fransar. Däremot går det att förstärka franslinjen på ett sätt som får dem att framstå som fylligare, och det är just det som är poängen med Piret Aavas nya teknik.

Det är tack vare en tatueringsmaskin, som egentligen är en datoriserad pigmenteringsmaskin, som tekniken går att genomföra. Maskinen känner bland annat av hudens motstånd och ser på så sätt till att lämna ett jämt och bra pigment längs fransraden. Det är dock viktigt att poängtera att tanken inte är att det ska bli som en eyeliner, man fyller nämligen i färg mellan fransarna för att ge intryck av att de är täta och fylliga.

Det låter lite läskigt, men tack vare bedövning och noggrannhet så verkar det ha gått bra för de som redan har gjort det. Behandlingen kostar i dagsläget cirka 7000 – 8000 kronor, men sägs hålla i flera år.

Så här blir resultatet:

 

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss