in

Nya modellstjärnskottet Maja: ”Olivolja gör susen för hyn”

bild 9
Nya modellstjärnskottet Maja: "Olivolja gör susen för hyn"

Sedan Maja Mayskär vann den stora modelltävlingen ”Supermodell 400” har hennes liv förändrats radikalt. Hon har redan gjort jobb för bland annat Acne, Gant och Dagmar. VR fick en snabb pratstund med stjärnskottet för att prata skönhetsmåsten och beautyknep. Spana in!

Mer

maja

När Maja Mayskär, 16, vann modelltävlingen ”Supermodell400”, anordnad av TV400 och Stockholmgsgruppen, fick hon inte bara ett eftertraktat modellkontrakt. Hon får också lansera en alldeles egen skönhetsprodukt under Stockholmsgruppen cosmetics, närmare bestämt en body splash med doft från bland annat citrusfrukter. Och eftersom skönhet verkar ligga Maja, som ursprungligen kommer från Lyckeby utanför Karlskrona, varmt om hjärtat passade VR på att få en kort pratstund med stjärnskottet med tema beauty.

Så Maja, sminkar du dig varje dag?
– Ja, men de helger då jag bara är hemma brukar jag låta bli sminket. Då låter jag huden få vila ut istället.

Vilken skönhetsprodukt kan du inte leva utan?

– Elizabeth Ardens klassiska Eight hour cream, den funkar till precis allt! Det är den produkt som fungerar bäst om jag är torr eller har spruckna läppar.

Vilket är ditt bästa skönhetstips?
– Sova! Att få en helt okej lång nattsömn är mitt absoluta bästa skönhetstips. Det gör att du ser fräsch och piggare ut och mår mycket bättre på insidan.

Vilka är dina favoritmärken när det gäller hud- och hårvård?
– Jag bara älskar Diors sminkserie ”Nude”, den låter huden andas och håller hela dagen. Jag smörjer ofta in mig med Stockholmsgruppen cosmetics Caroline Winberg body lotion, som både luktar otroligt gott och gör huden mjuk och len.

Finns det något som du skönhetsslarvar med?
– Jag måste faktiskt erkänna att jag är lite slarvig med bra produkter till mitt hår, använder mesta de schampo och balsam som råkkar finnas hemma. Däremot är jag noga med att använda värmeskyddande produkter till håret då jag fönar eller plattar det.

Unnar du dig någon skönhetslyx?
– Genom att köpa bra smink -och rengöringsprodukter skönhetslyxar jag varje dag. Jag lägger hellre lite extra pengar för att min hy ska må så bra som möjligt.

Till sist, vilket är ditt bästa budgetknep?
– Olivolja! Det fungerar både på huden, på naglarna och nagelbanden. Jag brukar gör en hemmagjord ansiktsmask av avokado och olivolja, det gör susen för hyn!