in

Ny parfym i vår – så hittar du rätt doft

bild 23
Ny parfym i vår - så hittar du rätt doft

När vårsolen börjar värma är det dags att byta ut vinterns tunga doftgarderob mot lättare, fräschare varianter. VR vet hur du smartast hittar din nya signaturdoft i vår!

Mer

parfym

DU KANSKE REDAN nu har börjat plocka undan tjocka vinterskor och tunga jackor och förberett garderoben för sneakers och skinnjacka. Men hur är det med din doftgarderob? Tyngre dofter som musk och sandelträ brukar i parfymvärlden förknippas med höst- och vintersäsongen medan våren och sommaren doftar friskt och fräscht av blommor och citrusfrukter. VR guidar till dig hur du smartast shoppar din nya signaturdoft i vår i 6 enkla steg. Spana in!

Ta tid på dig!

Att hitta en ny parfym är inget köp som du bör stressa dig igenom. När du väl har bestämt dig för att det är dags att investera i en ny doft, besök en välsorterad parfymhylla och dofta dig långsamt fram.

Dofta lagom

Din näsa klarar bara av att ta in fyra olika dofter på en och samma gång, sedan blir den som bedövad och tolkar parfymerna fel. Spruta därför inte tio olika parfymer längs armarna!  Efter att du sniffat på fyra parfymer, ta en nypa frisk luft eller fråga personalen om de har kaffebönor till hands. De neutraliserar nämligen näsan och gör att bedövningen släpper. Många välsorterade parfymdiskar brukar ha glas med kaffebönor ståendes i butiken just för detta.

Var fördomsfri

Många parfymer som doftar jättegott döljer sig i fula förpackningar, medan en otroligt vacker parfymflaska kan innehålla den mest vedervärdiga doftkompott. Låt dig därför inte förblindas av fina kartonger eller tjusiga namn, kanske gömmer sig din nya signaturdoft i budgethyllan? Ha ett öppet sinne, en mottaglig näsa och dofta på!

Spraya rätt

När du har hittat fyra dofter som du tror att du gillar, spraya dem på olika ställen på kroppen. Varma områden, som dina handleder, bakom öronen, armbågarna och halsgropen, är bra eftersom de framhäver doften ytterligare. Undvik att spraya parfymen på dina kläder eller i ditt hår, eftersom fläckar och feta partier kan uppstå.

Ha tålamod

När du sprayat dina favoritparfymer på kroppen, låt dem verka i en halvtimme innan du doftar på dem igen. Ungefär så lång tid tar det innan det första doftintrycket lägger sig och parfymen utvecklas på din hy. Så som parfymen doftar efter en halvtimme, så kommer den att dofta på just dig.

Gör det själv!

Glöm inte att du, faktiskt, kan blanda parfymer som du vill för att få fram din egna, unika doft! Prova dig fram och var inte rädd för att experimentera. Lycka till!

Läs också: Shopping: 8 härliga parfymer